Harare 31.07.02. Dans!

Balletthøyskolen i Zimbabwe har et prosjekt som kalles outreach. Det ble startet i 1981 og sprer dans og bevegelse til gatebarn, handikappede og andre barn med få ressurser. En av ildsjelene, Brighton, jobber med outreach og er også trommelærer på balletthøyskolen. Han har en dansegruppe på plassen utenfor huset sitt hver onsdag som vi fikk mulighet til å oppleve.

(image)

Brighton bor i Glen Norah C, en av Harares high dencity suburbs. De fleste der bor på ett rom i et lite murhus. Danseundervisningen foregikk på gårdsplassen utenfor huset til Brighton. Barna var fra 8-16 år. De hadde trent sammen siden februar og nå hadde de en slags oppvisning for oss. Brighton hadde også et marimba-band som spilte. Og de var så flinke! Barna og ungdommene hadde lært seg et helt repertoar på kanskje en halv time med dans. Og hele nabolaget var tilskuere. Da Paddington også kunne tilby lys fra bilen ble det full fest! Det er vanskelig å beskrive en danseforestilling, så jeg lar bildene tale for seg....

(image)

(image)

(image)

 

(image)

(image)

(image)

(image)

 

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.