Pressemelding 2001

Godt valg av fredsprisvinner! SAIH gratulerer ABFSU og deres leder Min Ko Naing med Studentenes Fredspris 2001.

Med det har fredsprisen fått en verdig vinner. All Burma Federation of Student

Unions (ABFSU) er en viktig organisasjon i burmesiske studenters kamp for demokrati og menneskerettigheter.

 

For SAIH, som norske studenters solidaritetsorganisasjon, er det en spennende oppgave å skulle være med på den nasjonale kampanjen for å gjøre ABFSUs sak kjent for norske studenter. Vi ser fram til å jobbe med denne saken. SAIH har tidligere både som aktivister og ved resolusjoner støttet burmeserne kamp for demokrati og menneskerettigheter. Nå skal våre lokallag, sammen med Norsk Studentunion, Studentenes Landsforbund og Fredspriskomiteen ved ISFIT, arbeide sette denne kampen på dagsorden på de høyere lærestedene i Norge.

 

Studenter står ofte i første rekke når kampen for menneskerettigheter og demokrati utkjempes, men sjelden når prisene deles ut. Dette har Internasjonal Studentfestival i Trondheim (ISFIT) og Studentenes Fredspris gjort noe med, og vi gleder oss over å få være med på det.

 

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.