Opprop: Løslat Aung San Suu Kyi !!

Til: Senior General Than Shwe, Yangon, Myanmar

Herr general,
Jeg skriver til deg for å oppfordre deg til å gjøre alt i din makt for umiddelbart og uten forbehold å løslate Daw Aung San Suu Kyi.

(image) Når jeg gjør dette vet jeg at jeg slutter meg til stemmer fra hele verden. Myndigheter og internasjonale organisasjoner har bedt om hennes løslatelse, og jeg kan forsikre deg om at tallrike individer i land så langt borte som Norge, der jeg bor, gjør det samme.

Jeg oppfordrer deg også til å iverksette en uavhengig etterforskning av hendelsene som førte til arrestasjonen av Daw Aung San Suu Kyi og mange andre 30. mai 2003.

Til slutt oppfordrer jeg deg til å slutte å straffe mennesker for å fredelig gi uttrykk for politiske og andre standpunkter. Basert på den informasjonen jeg har, er angrepet på NLD-medlemmene 30. mai og de påfølgende arrestasjonene, grove brudd på menneskerettighetene.

Med vennlig hilsen


Registrert av:
John Egenæs, Amnesty International Norge [15:55 02.09 2003]
Les mere på www.amnesty.no

Flere saker:

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.

Rettsak mot akademikere i Tyrkia

Rettsak mot akademikere i Tyrkia

I dag startet de første av mange rettsaker mot akademikere i Tyrkia, som i januar 2016 signerte et opprop mot myndighetenes behandling av sivile kurdere. Students At Risk-student Ekin Baris Sah var en av dem. Nå risikerer han 7,5 års fengsel.