31.mars "Studentkamp i Colombia. En annerledes studenthverdag"

31. mars avholdt SAIH Blinderen et åpent møte om situasjonen i Colomibia.
Vi fikk besøk av Katrine Sund fra Saihs AU og Sven Tore Relling, tidligere internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet, som begge høsten 2003 var i Colombia for å delta på den colombianske studentkongressen. De holdt foredrag om studentenes situasjon i Colombia og dro sammenligninger mellom rettigheter og studentkamp i Norge og Colombia. Foredraget var avholdt i sammenheng med SAIH s politiske tema for 2003/2004 " Studentkamp- Trussel eller ressurs".

Flere saker:

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.