31.mars "Studentkamp i Colombia. En annerledes studenthverdag"

31. mars avholdt SAIH Blinderen et åpent møte om situasjonen i Colomibia.
Vi fikk besøk av Katrine Sund fra Saihs AU og Sven Tore Relling, tidligere internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet, som begge høsten 2003 var i Colombia for å delta på den colombianske studentkongressen. De holdt foredrag om studentenes situasjon i Colombia og dro sammenligninger mellom rettigheter og studentkamp i Norge og Colombia. Foredraget var avholdt i sammenheng med SAIH s politiske tema for 2003/2004 " Studentkamp- Trussel eller ressurs".

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.