FOKUS får TV-aksjonen 2005

"Vi håper at TV-aksjon til FOKUS vil bety økt oppmerksomhet rundt brudd på kvinners rettigheter som hinder for personlig og samfunnsmessig utvikling", sier leder i SAIHs kvinneutvalg Øygunn Brynildsen.

SAIH gratulerer Forum for kvinner og utviklingsspørsmål med TV-aksjonen 2005. Under mottoet "Lev vel -en verden uten vold mot kvinner" skal midlene gå til arbeid med å bekjempe vold mot kvinner.

"FOKUS er en viktig samarbeidspartner for SAIH", sier  Øygunn Brynildsen. "Med deres støtte har vi blant annet fått muligheten til å være med å bygge opp CEIMM, et kvinnesenter på URRACAN, universitetet på Atlanterhavskysten i Nicaragua", avslutter hun.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.