Støtte fra Sametinget

- Sametinget vil gi politisk og moralsk støtte til urfolkskvinners kamp for utdanning, sa visepresident i Sametinget, Ragnhild Lydia Nystad i sin appell under åpningen av SAIHs kampanjeuke.

(image) -Urfolk er blant verden mest marginaliserte folk, med lavest levestandard. Urfolkskvinner lever ofte under de aller vanskeligste forholdene, fortsetter hun. - Utdanning er uten tvil urfolks viktigste middel til å frigjøre seg fra dette.

 

 

(image) Margarita Antonio, leder for journalistutdanningen ved URACCAN-universitetet i Nicaragua la i sin appell vekt på betydningen av å ha et universitet som er tilpasset den konteksten urfolk lever i. Hun hilste fra sitt universitet, som er det eneste på Atlanterhavskysten i Nicaragua. Margarita Antonio er i Norge sammen med Angie Peralta, student og representant for kvinneorganisasjonen CEIMM.

Les Kathrine Sund, leder i SAIH, sin åpningsappell.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.