Viktig informasjon til deg som er student

Otoño 2005 take yatichawij aca institucionanja lurasiniwa Aymara Aruna. Cauquir Mayiwisa, quelk’awisa suma yajjatañataqui etc. Ujjaniwa Aymara Aunaki. Take trabajonacas churataniwa Aymara Aruna. Uca ta kisti jumaroja yatekeri yanaptjamawa Ayma Arumpi. Ucataquisti uñjasmawa www.saih.no

Teresa Canaviri er aymaraindianer fra Bolivia. Morsmålet hennes er aymara, og hun snakker perfekt spansk. Å snakke spansk er en forutsetning for å ta høyere utdanning i Bolivia. På universitetet ble hun ikke tatt på alvor, fordi hun snakket med aksent. Likevel tok hun avsluttende eksamen. Canaviri er i dag minister i den bolivianske regjeringen. Hun er vår heltinne. Hvem er din heltinne?

Dette er teksten på løpesedlene SAIH sprer på universiteter og høgskoler i hele Norge:

Viktig informasjon til deg som er student 
Fra høsten 2005 vil opptak til medisin, sykepleie og psykologi kreve inngående kjennskap til healing, åndemaning og urter. Karakterer fra videregående skole eller høyere utdanning vektlegges ikke lenger ved opptak.

Porcela Sandino er miskitoindianer fra Nicaragua, og kan ikke lese eller skrive. Hun er tradisjonell medisiner. Hun stoppet en alvorlig epidemi som rammet Atlanterhavskysten av Nicaragua, etter at flere titalls leger og psykologer hadde mislykkes. Porcela Sandino er tilknyttet institutt for tradisjonell medisin ved URACCAN-universitetet i Nicaragua. Hun er vår heltinne. Hvem er din heltinne?

Viktig informasjon til deg som er student
Ved fordeling av studieplasser høsten 2005 vil menn prioriteres. Kvinner som i dag studerer, får tilbud om veiledning for avvikling av påbegynte studier. Kvinner som kan dokumentere støtte fra far, bror eller ektemann vil unntaksvis kunne bli vurdert for opptak til lavere grads studier.  

Eliza Quispe er 23 år og aymaraindianer fra Bolivia. Som kvinne fra landsbygda var sjansene små for at hun skulle ta høyere utdanning. Eliza Quispe godtok ikke å stille bakerst i køen. I dag er hun ingeniørstudent i La Paz og finansierer studiene gjennom å jobbe med lederopplæring blant aymaraungdom. Hun er vår heltinne. Hvem er din heltinne?

SAIH støtter høyere utdanning på egne premisser for urfolk og minoriteter i Bolivia og Nicaragua.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.