Expelled and prisoned for reading a poem

Ayat Al Qurmozi (21) was a student at the teacher’s college in Bahrain when she in 2011 was sentenced for one year in prison for reading a poem in critic og the regime. After being held under custody for a long period, experienced torture, house arrest and prison, she was pardoned by the King. A mass of people met her when she was released to honor her. Ayat, together with 500 other students, were expelled from the university because they had participated in protests. Among them, many were expelled only because they had “liked” a post on Facebook. For the students to resume their education, they had to sign a loyalty statement to the King, promising not to participate in any activity damaging the Kings reputation.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.