Prisoned 9 ½ years for insulting the president

In 2006, Bahareh Hedayat from Iran was elected the first women board member in Tahkim-e Vahdat, an Iranian pro-democratic student organization. One of her most important issues was to establish better student rights for women. Around midnight December 31 2009, Bahareh was arrested by the intelligence service for the fifth time in three years. They charged her for crimes concerning national security, such as propaganda against the political system, participating at illegal meetings and insulting the president. In May 2010, Bahareh was convicted to 9 ½ years prison in the notorious prison Evin. She is currently serving her sentence.

Flere saker:

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.