Møtte ministeren

Johanne Vaagland som er på utveksling med SAIH møtte Heikki Holmås.
(image)
UTVEKSLINGSSTUDENT: Johanne Vaagland fra Halsa i samtale med utviklingsminister Heikki Holmås.

Johanne Vaagland fra Halsa møtte utviklingsminister Heikki Holmås da Fredskorpsets Youth Camp ble åpnet på Sørmarka onsdag.

175 unge mennesker fra 25 land skal kurses før de reiser ut i verden for å gjøre en innsats. I løpet av tre dager vil unge mennesker gjennom foredrag, workshops og diskusjoner jobbe med spørsmål knyttet til internasjonale forhold, utviklingshjelp, menneskerettigheter, miljø & klima, ungt lederskap og interkulturell kommunikasjon.

Onsdagens arrangement ble åpnet ved at utviklingsminister Heikki Holmås møtte to av fredskorpserne i forkant av den offisielle åpningen. Annele Gaup er reindriftsame fra Kautokeino, og skal til Guatemala på utveksling for Vennskap Nord-sør. Den andre er Johanne Vaagland fra Halsa kommune som er student og skal utveksles til Boliva og Nicaragua gjennom SAIH. Begge disse fredskorpserne skal jobbe i programmer som omhandler urfolks rettigheter.

For Fredskorpset er Youth Camp en møteplass for å lære, forstå, og være sammen med mennesker med veldig ulik bakgrunn, kultur, og fra verdens rikeste og fattigste land.

Alle deltakerne på campen skal utveksles til et annet land i perioder opp til ett år. Halvparten er norske og skal bo og jobbe i et utviklingsland. Den andre halvparten er fra utviklingsland, og skal gjøre det samme rundt om i Norge.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.