9 1/2 års fengsel for å fornærme presidenten

I 2006 ble Iranske Bahareh Hedayat som første kvinne valgt inn i styret til Tahkim-e Vahdat, en iransk pro-demokrati studentorganisasjonen. En av kjernesakene hennes var å få på plass studentrettigheter som inkluderte kvinnelige studenter. Rundt midnatt 31. desember 2009, ble Bahareh arrestert av etterretningstjenesten for femte gang i løpet av fire år. De siktet henne for nasjonale sikkerhetsforbrytelser, blant annet for propaganda mot systemet, for å delta i ulovlige samlinger og for å ha fornærmet presidenten. I mai 2010 ble Bahareh dømt til 9 1/2 år i det beryktede Evin-fengselet. Der sitter hun fortsatt. 

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.