Oppropet

“Vi ønsker at Utenriksdepartementet skal starte en fireårig prøveordning for studenter som har blitt utvist på grunn av sitt politiske engasjement”

Dette oppropet er satt i gang av Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og Norsk Studentorganisasjon (NSO), og skal overleveres til Utenriksdepartementet, høsten 2012.

Vi som skriver under oppropet anerkjenner at studenter ofte har en sentral rolle i å kjempe frem demokratiske endringer, og at de av samme grunn er sårbare i mindre demokratiske stater.

  • Vi mener at Norge bør sørge for at studenter som har blitt utvist fra sitt lærested på bakgrunn av sitt engasjement for demokrati og menneskeretter kan fullføre utdanningen sin i Norge.
  • Vi mener at dette er en god måte for Norge å:
  •  sende et signal til autoritære styresmakter om at vi ikke støtter deres undertrykking av studenter
  • vise politisk aktive studenter at de ikke må la seg tie eller skremmes fra å engasjere seg, til tross for at de blir utvist og utsatt for trusler, forfølgelse og vold
  • gi politisk aktive og samtidig sårbare studenter muligheten til å fullføre utdanningen sin og bidra til å forme et verdig liv, til nytte for seg selv og sitt samfunn.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.