Studentenes fredspris tildelt studentlederen Majid Tavakoli (26) fra Iran

Studentenes fredspris ble i dag tildelt den fengslede studentlederen Majid Tavakoli (26 år) fra Iran. Han får prisen for sin evne til å mobilisere studenter i kampen for menneskerettigheter i Iran. Majid soner nå 8 år i fengsel for en tale han holdt for studenter i 2009

Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ønsker å gratulere Majid Tavakoli med prisen, og håper at dette vil bidra positivt i arbeidet for demokrati og ytringsfrihet i Iran.

Pressemelding fra SAIH og NSO 21/9-12

- Iran er et av de verste landene å være samfunnsengasjert student i. De siste årene er 600 studenter arrestert for fredelige demonstrasjoner. Det er ufattelig at studenter som Majid må sitte fengslet i kampen for menneskerettigheter i Iran. Dette er helter få hører noe om, sier Øyvind Berdal (NSO) og Erik Schreiner Evans (SAIH).

NSO og SAIH mener at norske myndigheter må ta opp og fordømme fengslingen av studentledere som Majid Tavakoli. Organisasjonene håper prisvinneren kan komme til Norge for å motta prisen på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) neste år.

- Med denne tildelingen skaper Studentens fredspris nødvendig oppmerksomhet rundt iranske studenters egen kamp for et mer demokratisk samfunn, avslutter Evans og Berdal

Mer om:

Kontakt
Leder av NSO, Øyvind Berdal: 957 92 556
Leder av SAIH, Erik Schreiner Evans: 920 37 457

 

 Se opptak fra offentliggjøring http://www.stv.no/article/the-student-peace-prize-announcement/

Flere saker:

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.