Studentenes fredspris tildelt studentlederen Majid Tavakoli (26) fra Iran

Studentenes fredspris ble i dag tildelt den fengslede studentlederen Majid Tavakoli (26 år) fra Iran. Han får prisen for sin evne til å mobilisere studenter i kampen for menneskerettigheter i Iran. Majid soner nå 8 år i fengsel for en tale han holdt for studenter i 2009

Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ønsker å gratulere Majid Tavakoli med prisen, og håper at dette vil bidra positivt i arbeidet for demokrati og ytringsfrihet i Iran.

Pressemelding fra SAIH og NSO 21/9-12

- Iran er et av de verste landene å være samfunnsengasjert student i. De siste årene er 600 studenter arrestert for fredelige demonstrasjoner. Det er ufattelig at studenter som Majid må sitte fengslet i kampen for menneskerettigheter i Iran. Dette er helter få hører noe om, sier Øyvind Berdal (NSO) og Erik Schreiner Evans (SAIH).

NSO og SAIH mener at norske myndigheter må ta opp og fordømme fengslingen av studentledere som Majid Tavakoli. Organisasjonene håper prisvinneren kan komme til Norge for å motta prisen på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) neste år.

- Med denne tildelingen skaper Studentens fredspris nødvendig oppmerksomhet rundt iranske studenters egen kamp for et mer demokratisk samfunn, avslutter Evans og Berdal

Mer om:

Kontakt
Leder av NSO, Øyvind Berdal: 957 92 556
Leder av SAIH, Erik Schreiner Evans: 920 37 457

 

 Se opptak fra offentliggjøring http://www.stv.no/article/the-student-peace-prize-announcement/

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.