Torturert for å se på YouTube

Studentaktivisten fra Zimbabwe, Welcome Zimuto, hadde nettopp talt for en forsamling da møtet ble stormet av opprørspoliti. Samtlige av de 45 studentaktivistene og fagforeningsmedlemmene på møtet ble tatt med til politistasjonen. Forbrytelsen var å se på et videoklipp fra opprøret i Egypt. Welcome ble utsatt for grov vold, overfall og tortur i løpet av de 27 dagene han tilbrakte i fengsel. Welcome ble dømt til samfunnstjeneste etter en rettsak på over et år. Han forblir utvist fra universitetet. 

Se videoklipp der to medaktivister blir intervjuet:  

 

 

 

 

Les mer: /Artikler/9764.html

Flere saker:

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.

Rettsak mot akademikere i Tyrkia

Rettsak mot akademikere i Tyrkia

I dag startet de første av mange rettsaker mot akademikere i Tyrkia, som i januar 2016 signerte et opprop mot myndighetenes behandling av sivile kurdere. Students At Risk-student Ekin Baris Sah var en av dem. Nå risikerer han 7,5 års fengsel.