Torturert for å se på YouTube

Studentaktivisten fra Zimbabwe, Welcome Zimuto, hadde nettopp talt for en forsamling da møtet ble stormet av opprørspoliti. Samtlige av de 45 studentaktivistene og fagforeningsmedlemmene på møtet ble tatt med til politistasjonen. Forbrytelsen var å se på et videoklipp fra opprøret i Egypt. Welcome ble utsatt for grov vold, overfall og tortur i løpet av de 27 dagene han tilbrakte i fengsel. Welcome ble dømt til samfunnstjeneste etter en rettsak på over et år. Han forblir utvist fra universitetet. 

Se videoklipp der to medaktivister blir intervjuet:  

 

 

 

 

Les mer: /Artikler/9764.html

Flere saker:

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Siden 2014 har studenter i Myanmar kjempet for økte offentlige midler til utdanning i landet. Etter en ny protest i slutten januar, ble mer enn 70 studenter satt i varetekt og deretter suspendert fra sine læresteder.