Hva pengene dine går til, spør du? Kokosnøtter, selvsagt!

Hvert år samler SAIH inn 7 millioner fra studenter i Norge, og noen av disse pengene går til kokosnøtter. Hva i all verden har kokosnøtter med utdanning å gjøre? Ganske mye faktisk!

Kokos er en viktig matkilde for befolkninga på den karibiske kysten i Nicaragua. De er næringsrike, gir gode avlinger, og smaker godt. Dessverre er det ikke bare mennesker som liker kokosnøtter, det er det også en del insekter og kryp som gjør. I tillegg kan kokospalmene svaie ganske kraftig i vinden. Med flere og sterkere orkaner, er det også flere kokospalmer som ikke bare svaier, men som ramler overende når det blåser som verst. For bøndene betyr dette at det som alltid har vært en sikker matkilde, ikke lenger er det.

Så var det dette med utdanning da. På miljøskolen i Wawashang er det nemlig noen kloke hoder som har funnet ut at ved å mikse den lokale kokospalmen med en kokospalme fra Vest-Afrika, så får man en kokospalme som er mye mer motstandsdyktig mot sykdommer enn den lokale kokospalmen. Den er også noe lavere, og da står den stødigere når orkanene treffer land. Elevene på skolen lærer hvordan de pollinerer kokospalmene og hvordan de kan dyrke fram de beste avlingene med kokosnøtter. De lærer også om andre avlinger og metoder og slik lærer de hvordan de kan drive bærekraftig jordbruk i sin egen kontekst. Det som er så bra, er at elevene i praksisperiodene sine også lærer dette videre til familien og naboene sine, sånn at enda flere kan dra nytte av kunnskapen.

Ikke verst å få så mye ut av ei nøtt!

(image) Her pollineres kokospalmene

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.