apartheid & atomvåpen

Det er nå 20 år siden Sør-Afrika kvittet seg med apartheid. Samtidig er Sør-Afrika det eneste landet i verden som frivillig har avviklet sitt atomvåpenprogram. Velkommen til konferansen From the End to the Beginning – Celebrating 20 years of South African Democracy and Nuclear Disarmament, 12. og 13. mai på Dansens Hus i Oslo!

SAIH er medarrangør. Det er fremdeles ledige plasser på konferansen, som er gratis og åpen for alle. Påmelding til norge@icanw.org

See full program here

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.