apartheid & atomvåpen

Det er nå 20 år siden Sør-Afrika kvittet seg med apartheid. Samtidig er Sør-Afrika det eneste landet i verden som frivillig har avviklet sitt atomvåpenprogram. Velkommen til konferansen From the End to the Beginning – Celebrating 20 years of South African Democracy and Nuclear Disarmament, 12. og 13. mai på Dansens Hus i Oslo!

SAIH er medarrangør. Det er fremdeles ledige plasser på konferansen, som er gratis og åpen for alle. Påmelding til norge@icanw.org

See full program here

Flere saker:

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.

Rettsak mot akademikere i Tyrkia

Rettsak mot akademikere i Tyrkia

I dag startet de første av mange rettsaker mot akademikere i Tyrkia, som i januar 2016 signerte et opprop mot myndighetenes behandling av sivile kurdere. Students At Risk-student Ekin Baris Sah var en av dem. Nå risikerer han 7,5 års fengsel.