Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Statsbudsjettet svekker ungdomsengasjement drastisk

Forslaget vil føre til færre engasjerte ungdommer og en dårligere utviklingspolitikk, stikk i strid med intensjonene for informasjonsstøtten, sier Hanne Sofie Lindahl, leder i Changemaker.

Informasjonsstøtten sikrer en kunnskapsbasert utviklingsdebatt. Den velkjente Radiaid-kampanjen og implementeringen av land-for-land-rapporteringsloven er eksempler på ting vi aldri ville ha sett uten student- og ungdomsorganisasjoner i bresjen. Informasjonsstøtten har gang på gang gjort det mulig for ungdomsorganisasjonene å lage handlingsalternativer som har ført til forbedring av norsk politikk.

Innstrammingen vil ha størst konsekvenser for student- og ungdomsorganisasjoner, som bruker midlene til å engasjere ungdom og studenter i internasjonale spørsmål i hele landet. Uten informasjonsstøtten hadde vi aldri fått til Radi-Aid kampanjen i 2012 eller den politiske kampanjen Students at Risk i 2013 som førte til at studenter utvist for sitt politiske engasjement i andre land nå får fullføre studiene sine i Norge, sier Nicklas Poulsen Viki, leder i SAIH

Av rundt 90 millioner til informasjonsstøtten, foreslår regjeringen å kutte 50 millioner - over halvparten. Midlene er avgjørende for en opplyst debatt om både årsaker til og konsekvensene av den norske bistanden. De utløser frivillig engasjement og er en effektiv måte å opplyse det norske folket om globale prosesser, og er den billigste måten å sikre en god og langsiktig utviklingspolitikk.

Både Unge Venstre og KrFU mener at informasjonsstøtten er avgjørende for å ha et bærekraftig og velfungerende sivilsamfunn, og støtten er særlig viktig for student- og ungdomsorganisasjoner.

En opplyst debatt og ungdomsengasjement fører til en bedre politikk. Informasjonsstøtten må ikke strupes slik regjeringen nå foreslår, sier Tord Hustveit, leder i Unge Venstre

Kuttet vil svekke kvaliteten på norsk utviklingspolitikk og vaktbikkjerollen som sivilsamfunnet i Norge har den dag i dag. Ungdomsorganisasjonene har en sentral rolle her, sier Emil Andre Erstad, leder i KrFU.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a fist is holding a pencil in front of a flag .a fist is holding a pencil in front of a flag .

Nyhet

Ledig stilling: Rådgiver for høyere utdanning i Palestina

Som svar på den systematiske ødeleggelsen av høyere utdanning er aktører i den norske høyere utdanningssektoren nå i ferd med å etablere et konsortium for høyere utdanning i Palestina.

Les nyhet
a group of people standing next to each other with their hands in the air .a group of people standing next to each other with their hands in the air .

Nyhet

Studentenes Fredspris 2025: IPEN hedres for sin kamp for akademisk frihet

Søndag 16.mars mottar Iniciativa Puentes por los Estudiantes de Nicaragua (IPEN) Studentenes Fredspris 2025 foran en fullsatt Olavshall i Trondheim.

Les nyhet
Fire ungdommer sitter på en gresskledd slette. Fire ungdommer sitter på en gresskledd slette.

Nyhet

Takk for støtten på semesteravgiften!

Husk å betale støtten til SAIH på semesteravgifta. Den gjør nemlig verden til et litt bedre sted.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture .a large group of people are posing for a picture .

Nyhet

Vintersamling 2025

Den beste helgen i februar nærmer seg – SAIHs vintersamling 2025! Vintersamling er en ypperlig måte å bli bedre kjent med organisasjonen på gjennom en god blanding av kreative workshops, interessante diskusjoner, aktivisme og morsomme aktiviteter. Ikke minst blir du kjent med andre engasjerte mennesker fra hele Norge og verden!

Les nyhet
a fist is holding a pencil in front of a flag .a fist is holding a pencil in front of a flag .

Nyhet

Støtt akademikere og studenter i Gaza

Innsamlingsaksjon for akademikere og studenter i Gaza.

Les nyhet
a globe is sitting on a stand on a white background .a globe is sitting on a stand on a white background .

Nyhet

Spennende mulighet: 'Youth Exchange Against Anti-Rights'

SAIH søker nyutdannede og unge fagfolk til å delta i det internasjonale utvekslingsprosjektet ‘Youth Exchange Against Anti-Rights’. Prosjektet innebærer et ettårig utvekslingsprogram mellom Sør-Afrika, Myanmar/Thailand og Norge, hvor deltakerne skal forske på rettighetskrenkende krefter som påvirker marginaliserte grupper, og bidra til påvirkningsarbeid for å motvirke disse kreftene.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon