Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Felicitations!

Kjære SAIH Tromsø, Hedmark, Bislet, Blindern, Ås, Trondheim, Bodø, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Lillehammer - og alle andre som har bidratt til kampanjen vår.

Felicitations! Gratulerer med en vel gjennomført kampanjeuke! Takket være dere ble SAIHs kampanjeuke fra 13.-17 april en knallsuksess, og vi har slått rekord i antall arrangementer på lokalt nivå. Over 40, for 40 er jo ikke nok!

I regi av SAIHs 11 lokallag fant alt fra jubileumskonserter, debatter, lokale rapportlanseringer, besøk av saharawiske aktivister - til saharawiske flyktningleire sted på høyskoler og universiteter over hele landet.

Dette er noen av høydepunktene:

SAIH-Blindern, SAIH-Bislet og SAIH samarbeidet om kampanje kick-off, rapportlansering og konsert med Oslo-bandet Lugn på Kulturhuset i Oslo mandagen i kampanjeuka. Her fra debatten mellom (fv.) Tord Hustveit (UV), Jørn Wichne Pedersen (SAIH), Snorre Valen (SV) og Åsmund Aukrust (AP).

Sola skinte i Bergen da lokallaget satte opp en sahrawisk flyktningleir på Kvarteret. Her var det duket med spennende appeller og gratis vafler. Nestleder i SAIH-Bergen Thea Njaastad ble også intervjuet av Studvest (s.12) om både kampanjeuka og sin reise til de okkuperte områdene. Les mer!

Oops, denne veggen på Høyskolen i Lillehammer ble visst okkupert av SAIH-Lillehammer forrige uke.

"Vi er rett og slett flaue over at NTNU lar seg sponse av et oljeselskap som støtter en okkupant", bedyret Julie Kristine Wood, Lina Naoroz Bråten, Victoria Tutturen og Sigrun Haugdal Hitland i SAIH-Tronheim ved inngangen til Total-rommet på NTNU torsdag formiddag, 16. april. Les mer om dette i Universitetsavisa.

SAIH-Blindern satte opp et ekte sahrawisk flyktningleirtelt fra Algerie på Universitetet i Oslo. Inne i teltet var det fotoutstilling, og utenfor ble det servert lammegryte sammen med kampanjerapporten «Acting with Impunity». Les mer om dette og se flere bilder i Universitas.

Rapportforfatterne Hamza Lakhal (Vest-Sahara) og Joanna Allan (UK) fikk besøkt flere av SAIHs lokallag forrige uke. Her har de ankommet SAIH-Stavanger og Universitetet i Stavanger hvor de holder foredrag for et fullstappet lokale.

SAIH-Bodø er blitt kjent for sine gode og provoserende stunt. Her får de oppmerksomhet på Universitetet i Nordland, og får samtidig gitt ut informasjon om Vest-Sahara.

SAIH-Tromsø hadde vaffelstand hver dag i kampanjeuka. Her fikk de reklamert for filmkveld og seminarer, samt samlet inn underskrifter for bedre etiske retningslinjer på Universitetet i Tromsø.

Klikk her for å lese mer om hvorfor vi har en kampanje på Vest-Sahara, om kravene våre, rapporten «Acting with Impunity» og mer kampanjemoro!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon