Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Studentorganisasjonen ACEU, SAIHs partner i Colombia, ber det internasjonale samfunnet om å spre oppmerksomhet rundt den alvorlige menneskerettighetssituasjonen i Colombia. SAIH og fire andre norske organisasjoner har skrevet bekymringsbrev til colombianske myndigheter.

7. mai i år mottok 11 studenter og 3 lærere ved universitetet i Bogotá dødstrusler fra paramilitære grupper i Colombia.

Les mer:Studentleder truet på livet

Nå har SAIH, Norsk Folkehjelp, Caritas Norge, Latin-Amerikagruppene i Norge og Det norske menneskerettighetsfond skrevet bekymringsbrev til den colombianske presidenten og tre colombianske ministre. I brevet undetstreker organisasjonene at Colombia må ta slike trusler svært alvorlig og trappe opp etterforskningen på de som står ansvarlige for truslene.

Les hele brevet på spansk og engelsk.

Les også: Studenter i Colombia under angrep

Flere saker:

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Students At Risk videreføres

Students At Risk videreføres

Endelig kan vi annonsere at Students At Risk-ordningen fortsetter med et fjerde opptak høsten 2018. – Dette er en gledens dag for SAIH, NSO og mange andre støttespillere som lenge har jobbet for ordningen, sier Beathe Øgård og Mats Beldo, ledere av SAIH og NSO.