​Møt de nye lederne av SAIH

​Møt de nye lederne av SAIH

Onsdag 1.juli tok et nytt arbeidsutvalg over styringen av SAIH.

Leder Nicklas Poulsen Viki har med seg organisatorisk nestleder Martine Jahre og politisk nestleder Inga Marie Nymo Riseth. Vi i SAIH gleder oss til fortsettelsen og ønsker den nye ledertrioen velkommen!

Nicklas Poulsen Viki begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2011 og ble samme år valgt inn i SAIHs informasjonskomité. Nicklas satt som første nestleder i SAIH i 2012 og har sittet i styret fra 2013 til våren 2015. Nicklas er 29 år og har en mastergrad i organisasjonspsykologi.

Inga Marie Nymo Risethbegynte som aktivist i SAIH Ås i 2010. Hun har siden den gang hatt en rekke verv i organisasjonen. Inga Marie var med i SAIHs Landsråd (2013), temagruppa for urfolk og afro-etterkommere (2013), informasjonskomiteen (2014) og satt i SAIHs styre i 2015. Inga Marie er 24 år, har en bachelor i miljø og utviklingsstudier fra NMBU og påbegynt master i menneskerettigheter ved UiO.

Martine Jahre begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2014. Som leder av SAIH Blindern det siste året har hun tatt lokallaget til nye høyder. Våren 2015 har hun sittet i SAIHs informasjonskomité. Martine er 23 år og har en bachelorgrad i statsvitenskap.

Les også: Høydepunkter fra årsmøtet 2015.

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.