​Møt de nye lederne av SAIH

​Møt de nye lederne av SAIH

Onsdag 1.juli tok et nytt arbeidsutvalg over styringen av SAIH.

Leder Nicklas Poulsen Viki har med seg organisatorisk nestleder Martine Jahre og politisk nestleder Inga Marie Nymo Riseth. Vi i SAIH gleder oss til fortsettelsen og ønsker den nye ledertrioen velkommen!

Nicklas Poulsen Viki begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2011 og ble samme år valgt inn i SAIHs informasjonskomité. Nicklas satt som første nestleder i SAIH i 2012 og har sittet i styret fra 2013 til våren 2015. Nicklas er 29 år og har en mastergrad i organisasjonspsykologi.

Inga Marie Nymo Risethbegynte som aktivist i SAIH Ås i 2010. Hun har siden den gang hatt en rekke verv i organisasjonen. Inga Marie var med i SAIHs Landsråd (2013), temagruppa for urfolk og afro-etterkommere (2013), informasjonskomiteen (2014) og satt i SAIHs styre i 2015. Inga Marie er 24 år, har en bachelor i miljø og utviklingsstudier fra NMBU og påbegynt master i menneskerettigheter ved UiO.

Martine Jahre begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2014. Som leder av SAIH Blindern det siste året har hun tatt lokallaget til nye høyder. Våren 2015 har hun sittet i SAIHs informasjonskomité. Martine er 23 år og har en bachelorgrad i statsvitenskap.

Les også: Høydepunkter fra årsmøtet 2015.

Flere saker:

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Radi-Aid Awards 2017: Her er vinnerne

Et innslag med Ed Sheeran fra britiske Comic Relief fikk prisen for årets verste innsamlingsvideo i bistandsbransjen, under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til War Child Nederland. Begge vinnere har respondert på utmerkelsen.