Nå kan du nominere kandidater til Studentenes Fredspris!

Nå kan du nominere kandidater til Studentenes Fredspris!

Vet du om noen som bør få anerkjennelse for deres ikke-voldelige kamp for fred, demokrati og menneskerettigheter? Nå kan du nominere han eller henne til Studentenes Fredspris!

Mange steder i verden spiller studenter en sentral rolle i fredsprosesser og i kampen for menneskerettigheter, men får likevel lite oppmerksomhet for deres engasjement. Det er ofte de som allerede er etablerte på den internasjonale arenaen som mottar priser og berømmelser, mens studenter forblir i skyggen. Studentenes fredspris er derfor et viktig tiltak for gi anerkjennelse og støtte til modige studenter som kjemper for en bedre fremtid.

Prisen deles ut annethvert år til en student eller en studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter. Den gis ut på vegne av alle studenter i Norge, og hvem som helst kan nominere kandidater til prisen. Det er en uavhengig Fredspriskomité, ledet av SAIH, som foretar det endelige valget. Fredsprisseremonien finner sted under den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT).

Studentenes fredspris deles ut annethvert år til en student eller en studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter.

Studentenes Fredspris ble første gang utgitt i 1999. Siden den gang har åtte studenter og studentorganisasjoner fra Burma, Øst-Timor, Zimbabwe, Colombia, Vest-Sahara, Kroatia, Iran og Bahrain.

Les mer og nominer her:

https://studentpeaceprize.wordpress.com/2015/07/26/the-student-peace-prize-2017-nominations-are-open/

Kanskje blir det nettopp den du nominerer som blir den neste vinneren?


Flere saker:

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

I natt ble det kjent at militæret tok over makten i Zimbabwe. Militæret understreket på nasjonal TV at dette ikke var et kupp, og at president Mugabe og hans familie er trygge og i sikkerhet. Natten og dagens hendelser kommer etter en stadig økende tilspissing av den interne kampen i Mugabes parti ZANU-PF. Maktkampen har stått om hvem som skal etterfølge Mugabe som har vært president i Zimbabwe siden 1980, og som nå er 93 år. 

Økende antall angrep mot høyere utdanning

Økende antall angrep mot høyere utdanning

Det siste året har det blitt registrert 257 angrep i 35 land mot forskere, studenter, ansatte og utdanningsinstitusjoner. – Må anerkjennes som et globalt fenomen, påpeker Scholars At Risk.

Kjære student, takk for tierne!

Kjære student, takk for tierne!

Et nytt semester er i full gang og semesteravgiften er betalt. Er du en av dem som bidro med noen ekstra tikroninger til SAIH? Her forteller vi hva pengene går til.