​Internasjonal ungdomsdag

​Internasjonal ungdomsdag

Den 12. august hvert år markerer FN den internasjonale ungdomsdagen. I år er tema ungdom og engasjement.

Ungdoms deltakelse er en essensiell brikke for å kunne oppnå de nye bærekraftsmålene

Årets "World Youth Day" fokuser på hvordan ungdom kan sikres reell deltakelse i beslutningsprosesser som angår dem. Over hele verden feirer organisasjoner, bevegelser og nettverk denne dagen ved å invitere til ulike arrangementer med hovedfokus på ungdoms deltakelse. I en tale tidligere i uken sa Ban Ki Moon at ungdoms deltakelse er en essensiell brikke for å kunne oppnå de nye bærekraftsmålene.

YETT Youthday seminar

@YetTrust: "Youths should push for young people participation in politics, and voting for youthful candidates "

SAIHs samarbeidspartner Youth Empowerment Transfromation Trust (YETT) markerer dagen ved å organiserer et seminar med fokus på nettopp ungdoms deltakelse i beslutningsprosesser, lokalt og nasjonalt. De har invitert ungdom fra hele Zimbabwe for å diskutere unges rettigheter, deltakelse og demokrati. For å innlede debatten hadde de blant andre med seg Tionei Melody Dziva, den yngste kvinnelige MP`en fra Zanu PF og lederen for ungdomspartiet til Movement for Democratic Change (MDC) Glanis Changachirere.

Ungdommers politiske deltakelse, og studenter og akademikeres rettigheter er viktige områder SAIH jobber med. Her i Norge skal vi markere ungt lederskap og politisk deltakelse på Arendalsuka. Senere denne høsten vil YETT og SAIH samarbeid om et større seminar i Harare om ungt lederskap– hvor SAIH og YETTs utvekslingsdeltakere vil være tilstede, forteller leder i SAIH, Nicklas Poulsen Viki.

Flere saker:

SAIH til FNs generalforsamling i New York

SAIH til FNs generalforsamling i New York

- Ungdom utgjør en fjerdedel av verdens befolkning og derfor er det sentralt at vi blir inkludert når viktige avgjørelser skal tas, sier Inga Marie Riseth, nestleder i SAIH.

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!