Viser støtte til fred i Colombia

Viser støtte til fred i Colombia

Tirsdag 11. oktober arrangerer SAIH og Operasjon Dagsverk, sammen med en rekke tilsluttede organisasjoner, fredsmarsj for Colombia. Du kan også være med å vise solidaritet til folket i Colombia på sosiale medier.

Colombia har vært i borgerkrig i 52 år. Hundretusener er drept, og over 6 millioner Colombianere er drevet på flukt. I flere år har to av partene i krigen, regjeringen og den største geriljagruppa FARC, forhandlet om en fredsavtale som skulle være starten på et nytt Colombia. Folkeavstemningen 2. oktober ga et knepent flertall til de som jobber mot avtalen. Analysen av valget viste at de colombianerne som bor i områder som er hardest rammet av krigen stemte ja til fredsavtalen.

Resultatet av folkeavstemningen har fått folk til å trekke ut i gatene for å dele et felles ønske om fred, og flere fredsmarsjer har blitt avholdt i Colombia den siste uka. Utenfor parlamentet i Bogotá er det satt opp teltleir, hvor mange sier de ikke vil forlate plassen før det blir fred. Nobels fredspris, som det fredag ble offentliggjort at går til Colombias president, er også med på å gi håp, mener mange.

I solidaritet med alle de som har fått merke krigen på kroppen, og som ønsker en ny start, ønsker vi å vise vår solidaritet med et colombiansk folk som er klare for fred.

#PazALaCalle - fred mot krigen

Tirsdag 11. oktober arrangerer vi en fredsmarsj i Oslos gater. Under marsjen i Oslo, og over hele landet, oppfordrer vi folk til å vise sin støtte til det colombianske folk som ønsker å bringe freden ut i gatene (Paz A La Calle).

  1. Bruk en tusj og skriv #PazALaCalle i håndflaten din.
  2. Ta en selfie hvor du viser håndflaten din.
  3. Del bildet på Facebook, Twitter og på Instagram med #PazALaCalle #FredMotKrigen


Utviklingen i Colombia skal også stå i fokus for årets Operasjon Dagsverk (OD), som i år har fått tittelen "Snu fortida!" og går til SAIHs arbeid med ungdom i landet. 

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.