Lanserer nye nettsider

Lanserer nye nettsider

I dag lanseres nettsidene studentsatrisk.eu. Nettsidene skal brukes til å informere om students at risk-ordningen og mobilisere støtte til initiativet.

Nicklas-mini

Nicklas Poulsen Viki

« Med denne nettsiden ønsker å vise frem hvor viktig studentaktivisme er, og hvor viktig ytringsfrihet er for å skape levende demokratier» sier Nicklas Poulsen Viki.

Students at Risk er et program for studenter som har blitt hindret fra å studere i sine hjemland på grunn av sin politiske aktivisme eller aktivisme for menneskerettigheter. I fjor høst begynte 11 studenter på ulike universiteter og høgskoler over hele Norge. Her skal de fullføre utdanningen sin, før de vender hjem igjen.

Nettsiden skal informere nysgjerrige og beslutningstakere om ordningen, og brukes i en kampanje for å få flere europeiske land til å innføre lignende ordninger. Du finner mer informasjon om hvordan du kan engasjere deg i prosjektet, her.

StAR-infoturné

SAIH, NSO, Høyre Studenter og AUF har i disse tider en felles kampanje for å informere om Students at Risk i hele Norge. Studentene som befinner seg i Norge skal besøke til sammen 19 byer og studiesteder for å fortelle sine historier. Du finner en fullstendig oversikt over alle arrangementene, her.

Følg denne lenken for å besøke den nye nettsiden!

StAR-illustrasjon

Illustrasjon: Eli Rikter Wiborg

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 30. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

Anbefaler tre nye år med Students At Risk

For to uker siden kunne SAIH og NSO feire at regjeringen og UD viderefører Students at Risk-ordningen også i 2018. I behandlingen av statsbudsjettet for 2018 sier Stortinget at dette ikke er nok. 

Drap på urfolksstudent i Colombia

Drap på urfolksstudent i Colombia

Viviana Trochez Dagua (20) var nettopp uteksaminert student fra Universidad Intercultural de los Pueblos (UIP). Fredag 8. desember ble hun drept i forbindelse med kamper mellom væpnede aktører, ifølge menneskerettighetsorganisasjon NOMADESC. SAIH er dypt berørt av den tragiske hendelsen.