Her kommer verdens beste nyheter

Her kommer verdens beste nyheter

Jo, verden går faktisk framover. I dag deler over 300 frivillige ut 100.000 eksemplarer av Verdens Beste Nyheter i nærmere 30 norske byer og tettsteder.

For andre gang arrangerer SAIH, Spire og Changemaker kampanjen Verdens Beste Nyheter, med en egen avis full av gode nyheter som vil bli delt ut over hele landet. Kampanjen har også inngått et samarbeid med Flytoget, som vil dele gode nyheter på sine skjermer samme dag. 

Med Verdens Beste Nyheter ønsker vi å formidle framskritt og positive resultater fra utviklingsland gjennom nyhetsartikler, analyser og historier som fokuserer på framskritt.

Ta en titt her for å lese årets utgave på nett: 

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.