Interessert i å arbeide for kvinners rettigheter og likestilling?

Interessert i å arbeide for kvinners rettigheter og likestilling?

Ønsker du å bruke din bakgrunn fra SAIH i en spennende del av verden, og samtidig få en opplevelse for livet? Nå har du sjansen til å samarbeide med SAIHs partnere fra Zimbabwe og Sør Afrika i utvekslingsprosjektet Yong Women for Change.

Søknadsfrist: 3. april 2017

Utvekslingen vil ha fokus på SRHR («Sexual and Reproductive Health and Rights») og spesielt på kvinners rettigheter. De to partnerorganisasjonene er kvinneorganisasjoner organisert av, med og for unge kvinner i Zimbabwe og Sør Afrika. Deres hovedmål er å styrke unge kvinners rettigheter, og unge kvinners mulighet til å delta i samfunnsdebatten både lokalt og nasjonalt.       

Les blogginnlegg: What it's really like to be on exchange

Gjennom denne utvekslingen vil du inngå i en gruppe med til sammen seks unge kvinner hvorav to er fra SAIH (Norge), to er fra SAIHs partner Katswe Sistahood (Zimbabwe) og to er fra SAIHs partner 1in9 Campaign (Sør Afrika). Du vil bo og jobbe sammen med gruppen hele tiden. Utvekslingen åpner for at dere har fellesprosjekter i gruppen, samtidig som det også er mulighet for å ha egne interesseområder underveis. Fellesprosjektene kan være å holde presentasjoner, workshops, og oppdatere blogger og sosiale medier, for eksempler. Individuelle prosjekter kan være personlig blogging, fotografering eller egen fordypning i temaer. Mye av arbeidet er opp til gruppen selv å finne ut av. Sjekk ut FK Ung-utvekslernes Facebook-side Sistas, Sex and Politics for mer innblikk i hverdagen. 

Utvekslingen starter med et forberedelsesseminar i Norge hvor dere også tar del i Fredskorpset sin Youth Camp (3 dager). Frem til desember vil hele gruppen jobbe med SAIH relaterte ting. I januar går turen til Zimbabwe og Katswe Sistahood i tre måneder, og fra april-juli vil gruppen jobbe i Sør Afrika. Når du kommer tilbake vil du ha to måneders etterarbeid i SAIH.

SAIH Utveksling tilbyr:

 • Reise, opphold og begrenset beløp til lommepenger under oppholdet i Sør Afrika, Zimbabwe og Norge
 • Forsikring
 • Forberedelseskurs og hjemkomstseminar
 • Reise og overnatting dekket under to måneders infoarbeid i Norge etter utveksling.

SAIH søker unge kvinner mellom 20 og 25 år som har tilknytning/god kjennskap til SAIH, som deltakere ved denne utvekslingen. Det er positivt om du:

 • har erfaring med, og trives godt med å jobbe i grupper
 • har erfaring fra arbeid med kvinners rettigheter og likestilling nasjonalt/internasjonalt
 • har kunnskap om SRHR feltet
 • har erfaring fra organisasjons- og/eller politisk arbeid (for eksempel elevrådsarbeid, frivillige organisasjoner, politiske parti el.)
 • har erfaring fra og/eller interesse for informasjonsformidling og kommunikasjonsarbeid, spesielt på sosiale media
 • ønsker å bidra til å videreutvikle SAIH etter endt utveksling.
 • Har erfaring med Nord/Sør tematikk.

Utvekslingens varighet: Totalt 12 måneder, inkludert informasjonsarbeid i Norge. Deltaker kan ikke være i annen jobb eller studere i utvekslingsperioden.

Send CV og søknad innen 3. april til stilling@saih.no.

For mer informasjon/spørsmål, ta kontakt med programrådgiver Aurora Nereid: Epost: aurora.nereid@saih.no.


Flere saker:

January Action to #SaveAhmad

January Action to #SaveAhmad

SAIH joins Scholars at Risk in taking action on behalf of Dr. Ahmadreza Djalali, a peaceful scholar sentenced to death in Iran.

Styrker LHBT-rettigheter gjennom utdanning

Styrker LHBT-rettigheter gjennom utdanning

- Her i Bolivia lever vi i en situasjon hvor vi ser mye hatkriminalitet, fysisk og psykologisk vold og selvmord. Denne kriminaliteten straffes ikke. Med støtten fra SAIH tar vi de første skrittene inn på universitetene for å bedre situasjonen for LHBT-personer, sier Alberto Moscoso Flor, leder for LHBT-organisasjon i Bolivia.