SAIH i Oslo Pride 2017

SAIH i Oslo Pride 2017

SAIH og SAIHs partnere er involvert i flere arrangementer under Oslo Pride. Se oversikt her!

24. juni: Lansering av Queer Africa 2: New Stories - i samarbeid med SAIHs partner GALA lanserer vi antalogien med 26 historier av forfattere fra Kenya, Nigeria, Rwanda, Sierra Leone, Somalia, Sør-Afrika, Uganda, og USA. Boken er en oppfølger til Queer Africa: New and Collected Fiction, som vant en Lambda Literary Award i 2014. . Les mer.

26. juni: HIV in the Lesbian and Bisexual community: A neglected topic? I samarbeid med SAIHs Fredskorps-utveksling Sistas, Sex & Politics ønsker vi å utfordre de sosiale oppfatningene, manglende kunnskapen og stereotypene om hvordan HIV er smittet i LB-miljøet og hvilke konsekvenser dette kan ha for kvinnene i Zimbabwe og globalt. Besøk fra blant annet Gays and Lesbians of Zimbabwe (GALZ). Les mer.

1. juli: SAIH i Oslo Pride Parade 2017. Bli med SAIH i årets Pride parade i Oslo! Vi ønsker å være med på å vise mangfold og feire skeiv kjærlighet og skal markere dette med vår egen parole: “Homophobia has a cure: education”. Les mer.


Flere saker:

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

I natt ble det kjent at militæret tok over makten i Zimbabwe. Militæret understreket på nasjonal TV at dette ikke var et kupp, og at President Mugabe og hans familie er trygge og i sikkerhet. Natten og dagens hendelser kommer etter en stadig økende tilspissing av den interne kampen i Mugabes parti ZANU-PF. Maktkampen har stått om hvem som skal etterfølge Mugabe som har vært president i Zimbabwe siden 1980, og som nå er 93 år. 

Tenk før du deler på sosiale medier

Tenk før du deler på sosiale medier

Både individuelle, organisasjoner og kommersielle aktører har et stort ansvar for å fremme etisk bruk av sosiale medier, mener SAIH. Derfor lanserer vi en egen guide for bruk av sosiale medier blant frivillige og reisende til utviklingsland.