SAIH på Arendalsuka 2017

SAIH på Arendalsuka 2017

SAIH er medarrangør på en rekke arrangementer under Arendalsuka. Dersom du ikke kan delta selv, kan du følge våre oppdateringer på sosiale medier.

Mandag 16. august: 

Et oljefond for en ny tid (12.00-14.00, Clarion Hotel Tyholmen)

Rapportlansering og debatt om et av de viktigste temaene i norsk politikk: Oljefondet! 

Arrangører er en rekke norske organisasjoner.
Les mer.

Tirsdag 15. august: 

Den store utviklingsdebatten (17.30-19.30, Arendal kino)

Før valget spør vi: Er norsk utviklingspolitikk ferdigstøpt, eller er det fortsatt floker som må løses? Tar vi tak i de største utfordringene for fattigdomsbekjempelse, eller er vi på vei til å føre en politikk som gagner oss selv mer enn verden?

Arrangører er en rekke norske organisasjoner.
Les mer.

Arendalsrådet (20.30-21.30, Barrique)

Er det greit å si "once you go black you never go back", eller er dette rasistisk? Er det riktig at alle utlendinger mener nordmenn lukter sur melk? I Arendalsrådet gir kjente mennesker råd til det norske folk. Det overordnede temaet er stereotypier, og alt som er vanskelig med møter mellom kulturer. 

Arrangører er SAIH, ANSA og Fredskorpset.
Les mer.

Onsdag 16. august:

Solidaritetsquiz (19.00-20.00, Appellscenen på Teaterplassen)

I solidaritetsquizen tester vi kunnskap i kategorier som geografi, musikk, kjendiser og mat – alt med en mer eller mindre tydelig utviklingspolitisk link.
Les mer.


Fredag 18. august: 

Går verden til helvete?

(13.00-13.40, Store Torungen, Arendal Kulturhus)

Bare en av fem i alderen 18-29 år tror verden er et bedre sted å leve om ti år. Hele 37 prosent av de spurte tror verden er et dårligere sted i 2027. Men står det så ille til med verden i dag? Og er det noe vi kan gjøre selv for å redde verden litt? 

Arrangører er Verdens Beste Nyheter (SAIH, Spire, Changemaker) og Forum for utvikling og miljø (ForUM).
Les mer.

SAIH oppdaterer jevnlig Instagram og Snapchat (saihsnap) gjennom uka, hvis du er nysgjerrig på hva som skjer og ikke kan være i Arendal selv.

Flere saker:

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

I natt ble det kjent at militæret tok over makten i Zimbabwe. Militæret understreket på nasjonal TV at dette ikke var et kupp, og at President Mugabe og hans familie er trygge og i sikkerhet. Natten og dagens hendelser kommer etter en stadig økende tilspissing av den interne kampen i Mugabes parti ZANU-PF. Maktkampen har stått om hvem som skal etterfølge Mugabe som har vært president i Zimbabwe siden 1980, og som nå er 93 år. 

Tenk før du deler på sosiale medier

Tenk før du deler på sosiale medier

Både individuelle, organisasjoner og kommersielle aktører har et stort ansvar for å fremme etisk bruk av sosiale medier, mener SAIH. Derfor lanserer vi en egen guide for bruk av sosiale medier blant frivillige og reisende til utviklingsland.