Kvinners kamp for rettigheter i Latin Amerika

1-LAC_495x300

 

 

 

 

 

 

 

Før sommeren hadde SAIH, i samarbeid med LAG (Latin-Amerikagruppene i Bergen), gleden av å få Iselin Stronen fra CMI og mastergradsstudent Anja Nilsen til å snakke om kampen for kvinners rettigheter i Latin-Amerika på Det Akademiske Kvarter. Nilsen opplyste oss om den vanskelige situasjonen i Guatemala, og Stronen om kvinners kamp i Venezuela.

Guatemala:
Trusselen for vold i Guatemala minsker kvinners selvutfoldelse og livsvalg. Det vokste frem en voldskultur under borgerkrigen (1960-1996) som fremdeles preger landet og det har vært flere saker om tortur og voldtekt av kvinner mot krigsveteraner i senere tid. Vold blir tåkelagt både i privat og offentlig sfære, og det er svært ulike kjønnsrelasjoner. Presidenten i landet benekter hvor mange mord det er, og kvinner blir også ofte selv beskyldt for volden på grunnlag av at de omgir seg i feil miljøer. Det finnes også mer ”verdige” ofre, basert på klasse og rase. Mye av dette handler om avvikelse fra idealet om ”den gode kvinne”.  Dette blir med på å gjøre kriminalitet legitimert.

Det har kommet lover og organisasjoner i de senere år for å forbedre kvinners situasjon. Til tross for dette har det vært en 41% økning av mord på kvinner fra 2008 til 2013.

 Venezuela:
Det er et kjønnsnøytralt språk i grunnlov og andre dokument i Venezuela, og lover og offentlige instanser prøver å styrke kvinners rettigheter. Disse rettighetene ble styrket etter Chavez’ valgseier i 1998. Det er stor aktivisme som trenger kvinner, og kvinner er nå ute i gatene i den offentlige sfære. Det har kommet programmer og reformer for å beskytte kvinner, som permisjon og fødestasjoner. Dette ser bra ut på ”papiret”, men det er liten offentlig debatt om en dypere forståelse av machismo. Feminisme er et ømtålig tema, til tross for at Chavez også kalte seg for en, og den nye ”kvinnerollen” er begrenset. Men det er potensiale for forbedring i kommende generasjoner. Det er høy tenåringsgraviditet i landet som blir en reproduksjon av fattigdom. Abort er ikke lovlig, og mange kvinner dør i fødsel, eller blir overbevist til å ta keisersnitt av doktorer som er ute etter penger. Kvinner som er offer for vold spør seg selv; hvorfor rapportere? Hva vil bli gjort? Til tross for dette er det en økning av kvinner med fattig bakgrunn som utdanner seg. Venezuela har kommet langt i likestillingsdebatten og kvinners egen bevissthet om egne rettigheter og rolle, men har enda en lang vei å gå i forhold til implementering av lovverk og rettigheter. 

Posted in Arrangement | Leave a comment

finn_en_feilDette innlegge kommer litt sent, men bedre sent enn aldri :)

I begynnelsen av april hadde vi ett spontant seminar om hva som skjer i Vest Sahara.Vi fikk besøk av Erik Hagen  (som også deltok på ett seminar før jul) som jobber for den norske støttekomiteen for Vest-Sahara og som, til vår hyggelige overraskelse,  er tidligere SAIH-aktivist. Hagen snakket om hvordan Marokko okkuperer Vest-Sahara og bryter de generelle menneskerettigheter til det Saharawiske folk. Han snakket også om hvordan leting etter olje har vært et stort interessefelt blant mange aktører, også blant norske selskaper, og hvordan disse opererer for å kunne borre etter olje i det okkuperte landet.

Leting etter olje i Vest-Sahara er i strid med folkeretten, ifølge FN. Den norske regjeringen har uttalt at slikt arbeid undergraver FNs fredsarbeid. På tross av dette får ikke det Saharawiske folk tilgang på sine egne lands ressurser, de får ikke ytre sin egen sak mens de ser på hvordan regjeringen av Marokko som for øvrig er en tidligere spansk/fransk koloni, ble og fortsatt blir okkupert av Marokko siden 1975. Erik nevnte også at det nå i høst skal bli satt opp en oljerigg i Vest-Sahara fra Sør-Korea som er finansiert blant annet av Aker Solution. De olje-pengene som blir dratt opp fra Atlanterhavet kommer nok aldri det Saharawiske folk til å se noe av, mens Marokko vil nyte godt av det.

Erik hadde med seg  en menneskerettighetsaktivist fra Vest-Sahara som fortalte om hennes erfaringer fra Vest-Sahara. Hun fortalte om hvordan politiet i hennes egen by kom hjem til hennes familie, banket dem opp og skjøt broren hennes etter  at de fikk høre at de hadde invitert marokkansk presse hjem til seg.

Hun fortalte om hvordan regjeringen bryter menneskerettigheter til hele det Saharawiske folk ved å manipulere og dekke over den faktiske tilstanden i Vest-Sahara gjennom media. Verden får ikke vite hva som egentlig skjer i Vest-Sahara på grunn av den marokkanske regjeringens diktatur.

Dette var ett utrolig spennende seminaret som var veldig lærerikt og en sak vi absolutt bør belyse mer.

Posted in Arrangement | Leave a comment

Vårsamling 28. – 30. mars

I helgen var vi på vårsamling på Nærsnes like utenfor Oslo. Fantastisk vær, hyggelige mennesker og interessante foredragsholdere var med på å gjøre det til noe helt spesielt. Bålkos med marshmallows og pølser fredags kveld satte stemningen for resten av helgen.

Glade aktivister på tur

Glade aktivister på tur
IMG_0098

Lørdagen startet med foredrag fra Welcome og Kurayi, to studentaktivister fra Zimbabwe. De fortalte om livet som studentaktivist i Zimbabwe. De har begge opplevd å bli fengslet for å uttrykke sine meninger og Welcome har en pågående rettsak mot seg. Tiltalen omhandler konspirasjon mot staten. I dag bor de begge i Tsjekkia da de er utestengt fra alle landets universiteter.

Vi fikk også et rørende innblikk i konflikten i Vest-Sahara. En menneskerettighetsaktivist delte sin historie og rørte alle med sin ærlighet. Da hennes bror ble drept prøvde de forgjeves å finne ut av hva som hadde skjedd og etterspurte en obduksjonsrapport. Denne har de til den dag i dag ikke fått. Da hennes far gikk bort en stund senere nektet myndighetene å la han begraves før de hadde begravd broren – noe som ikke kan gjøres hvis man skal ha håp om en obduksjon. Denne typen lidelsen finnes bak hver en dør i Vest Sahara og det er umenneskelige forhold å leve under.

Det ble også tid til å høre Alta Hooker, rektor ved Uraccan urfolksuniversitet i Nicaragua. Hun fortalte om viktigheten ved å inkorporere tradisjonelle verdier i moderne utdannelser. Vi fikk også et innblikk i utfordringene man møtter som urinnvåner. Utrolig spennende og svært relevant da den politiske kampanjen i år skal handle om nettopp dette – urfolk og afroetterkommeres rettigheter.

På kvelden løsnet vi litt på stemningen og det var tid for Afrika-fest. Vi donerte alle våre stereotypier og kledde oss ut som best mulig. Vi i Bergen vant 2. plass på beste kostyme da lokallagslederen sporty nok hadde kledd seg ut som en elefant.
På søndag var det på tide å vende nesa vestover og nyte togturen over vidda. Timingen var så perfekt at vi kjørte over Finse akkurat i det solen kastet sine siste stråler over vårsnøen.

Takk for en super helg, vi gleder oss til sommercamp!

Vi har forresten skaffet oss instagram – følg oss på saihbergen 

Klare for en ny dag

IMG_0109

Workshop

Workshop til årets kampanje om urfolk og afroetterkommeres rettigheter i Latin Amerika

 

Posted in Arrangement | Tagged , | Leave a comment

#SaihBar #GayPride

Dette var første året vi i SAIH deltok på Studentkampen, uvitende og full av mot! Det var en suksess til å være første gangen, uten å egentlig vite noe som helst. Det ble en LANG dag med rigging, pynting og planlegging, men det lønte seg stort:-) Vi var 5 stykker som skulle stå i baren i løpet av kvelden og på begynnelsen av dagen fikk vi både brannrunde og baropplæring for å bli en rustet Kvarteret bartender. Vi startet allerede klokken 12 og holdt på frem til 19, dørene åpnet 21 og før det var det noen møter.. Så en travel dag!

Kvelden var som en berg og dalbanen, i det ene øyeblikket var rommet fullt og like fort ble det tomt. Slik var det hele kvelden, men limboen dro folk så det var gøy!

Temaet vårt var Gay Pride, ett gøyt og ironisk tema for å vise hvilken stereotypier folk har mot homofile. Vi hadde regnbueflagg, masse farger, discokule, glitter, boas og gøy musikk!

En vellykket kveld selv om vi ikke vant og stakk av med prisen!

Takk til alle som stakk innom for å ta seg en dans:-)

Klemz Lillian

Her er ett glimt fra kvelden!

image imageimage image image imageimage image image image image image

 

Posted in Arrangement | Leave a comment

Kjære Blogg!

Long time no see Bloggen! Ikke meningen å være for opptatt til å skrive til deg, men sånn er den harde studentverden!

Dette innlegget vil dreie seg om VÅREN 2014! Dette halvåret vil være ett svært travelt semester for oss i Bergen, og da kjære Bloggen vil det være MYE å skrive om!!

Allerede i Januar kickstarter vi med flere events, og her kommer en foreløpig eventplan:

Januar
17. 01 – Helhus på Kvarteret i forbindelse med Internasjonal Uke.
18.01 - Studentkampen på Kvarteret, vi har fått Maos Lille Røde som vi skal pynte etter ett hemmelig tema som vi har valgt.
23. 01 – Infomøte, Maos Lille Røde på Kvarteret.
30.01 -  Oppstartsmøte for Nord/Sør gruppene!

Februar
05. 02 - Seminar, “Love to death” – Homofiles rettigheter
18.02 - TirsdagsQuiz på Kvarteret

Mars

April
08. 04 - Seminar – “Kvinnekamp i Latin-Amerika”

Dette er det vi har til nå:) Som sagt ett veldig spennende semester med mye gøyt på tapeten! Følg med for tidspunkt og mer informasjon om eventsene på vår Facebook side SAIH-Bergen!

Kram och Puss Lillian the Awesome Nestleder!

Posted in Arrangement | Leave a comment

Årsmøte

Denne helgen reiste 4 spreke jenter på tur over fjellet til Tigerstaden for å delta på SAIHs Årsmøte! 3 av oss er helt nyfersk i SAIH og ante ikke betydningen av halvparten som stod i bunken med papirer vi fikk tilsendt. Etter 2 lange dager og hodet sprengeklart er vi nå blitt mye klokere og skjønner mye mer enn når vi entret Årsmøtet lørdags morgen, takket være SAIHs meget flinke mennesker!

Vår tidligere og nåværende leder klar for avgang til storbyen!

Lørdag startet kl 10 om morgenen og sluttet kl 20 om kvelden, altså en MEGET lang dag! Men heldigvis hadde vi flinke kaffikokere, fruktkuttere og sjokoladeknekkere som reddet dagen! Hanna var klar for 2 lange dager som referent, mens Mari var klar for en ekstra lang dag siden hun satt i redaksjonskomiteen for politisk tema, og Johanne i redaksjonskomiteen for handlingsprogrammet! Lillian tok en tidlig kveld og gikk heller å spiste Tapas;)

01aa4986e2e902b75704fe94fa90f44a80b95555c8

Dagen startet med ulike godkjenninger og hilsningstaler. Deretter presentering av årsrapporter fra lokallagene, Johanne presenterte vår rapport med Open Access seminar og ulike mediaoppslag hvor vi har vært nevnt i Bergen.

Før middag gikk vi gjennom statuttendringer, prinsipprogrammet for 2014-2017, resolusjoner og handlingsprogrammet. Prinsippprogrammet var en spennende sak på dagsorden da det var stort engasjement og mange endringsforslag.

Til middag fikk vi spicy indisk gryte med Nan Brød, hmmmmmm!!!

01952d41a5b56ee2b7978d219af66b78ccb3c072d4

Etter middagen var den spennende delen av dagsorden på lørdag! Nemlig presentasjon av kandidater til styret, politisk tema presentasjoner og valgkomiteen sin innstilling til styret!

0124387e468d770cfe0b6c6a176f9481ab6df012bdErik Hagen fra Støttekomiteen for Vest-Sahara holdt hilsningstale!

 

 

 

 

 

 

Alle kandidatene hadde kjempe bra presentasjoner, noe som gjorde valget enda mer vanskelig! Johanne stilte til styret og holdt en strålende bra tale!:)

01cde5d3fe13144eaef90d1d8591c556d27b7361ea

Det ble også votert av Årsmøte å holde en debatt mellom lederkandidatene, som ble ett morsomt innslag hvor vi fikk sjansen til å spørre kandidatene spørsmål.

01ca50329585776a30943828cae31374bf72c48f4c

Alle forslag til politisk tema ble presentert, mange spennende forslag så dette blir spennende! Lillian og Hanna presenterte to forslag fra SAIH-Bergen, kjempe bra jobba av oss begge to!

013b954ae95cc4201f2b871abe08c8124f255b7891

 

Dagen endte med en SAIH fest, som jeg dessverre ikke deltok på og kan nok ikke komme med noe sladder!

Søndag var en HEFTIG dag med mye valg og her var det om å gjøre å ha god blærekontroll! Første del av dagen gikk til årsmeldinger, statusrapport, regnskap, budsjett og handlingsprogram! Det ble gjort en del endringer i handlingsprogrammet som førte til noen endringer i budsjettet. Mye spennende som skjedde og vil ikke røpe så mye mer enn det;-)

Etter lunsj (som ble forsinket) presenterte alle som stilte til landsråd og komiteer. Lillian hadde en KORT presentasjon på 1 minutt til verv i Landsrådet, og Mari hadde en presentasjon om Cecilie som også stiller til Landsrådet!

SÅ bar det videre til votering over statuttendringer og prinsipprogram, noe som tok lang tid og vi gikk kraftig på overtid og ordstyrerne ble mer og mer stressa og ikke minst strenge! Etter dette gikk alt litt inn i alt og vi drev med seriøs multitasking! Valg av styremedlemmer, landsråd og komiteer måtte forskyves frem i dagsorden for å få unnagjort valget før kl 16. *kribler i magen* For ett SPENNENDE valg!

Utfallet ble som følger!

Leder: Jørn

Nestledere: Emilie (politisk) og Kristoffer (organisatorisk)

Styre: Nicklas, Jonas, Almaz og etter omstemming kom også vår kjære Johanne inn i styret!

Vara: Siri

Til Landsrådet kom vel alle som stilte inn, Lillian fikk lokallags plass og Cecilie fikk varaplass:)

Mellom alle valgene delte Anja og Magnhild ut priser og her vant BERGEN mediaprisen! Helt utrolig gøy og uventa, vi ble alle sykt overraska og overveldet! Vi setter utrolig stor pris på anerkjennelsen og vil fortsette med å opprettholde alle våre medier!

0102349357b814cd3b60998bd4a020016fcf3823d6

Til komiteene kom også de som stilte inn:)

01ca9b9a1cffd6448730121aaf26b358efea0a9ce5

 

 

 

 

 

 

Det ble også delt ut sjokolade og vin til komiteer, styre, referentgjengen etc!

 

Politisk tema ble “KUNNSKAP ER MAKT” – urfolk og afroetterkommere i Latin-Amerika. Blir kjempe spennende å se hvordan denne kampanjen blir! Kjempe bra forslag!!:)

For en helg det har vært! Har vært utrolig kjekt å møte så mange engasjerte og fantastiske SAIH mennesker! Gleder meg utrolig masse til å sitte i Landsrådet og lære enda mer om SAIH. Vi i Bergen ser virkelig frem til 2014 i SAIH, kan jo bare bli ett kanon bra år!

Tusen takk til Anja, Magnhild, Mats, resten av styret og hele SAIH gjengen for ett kanon bra Årsmøte hvor vi har lært utrolig masse og reiser tilbake til lokallaget vårt med ny giv og energi!

 

God natt kjære blogglesere! 

Posted in Arrangement | Leave a comment

Seminar om Hordaland og okkupasjon: lokalt næringsliv i okkuperte Vest-Sahara!

bilde 1

Idag arrangerte vi sammen med Støttekomiteen for Vest-Sahara et seminar om Hordalands rolle i okkuperte Vest-Sahara.

Vi var så heldig å få besøk av forfatter og journalist Fredrik Laurin, samt daglig leder i Støttekomiteen, Erik Hagen. Seminaret begynte med en introduksjon av okkupasjonen i Vest-Sahara av Erik Hagen, deretter fortalte gravejournalisten Fredrik om sine oppdagelser.bilde 2
- Det er utrolig provoserende at 130 000 mennesker – tre generasjoner – sitter i flyktningleirer i Algerie og lever på nødhjelpspakker fra FN, mens det 60 mil bortenfor foregår en plyndring av fisk som tilhører befolkningen i flyktningleiren. Svenske fiskere har stjålet deres fisk, det er jo helt absurd! sier den engasjerte journalisten.

Fredrik gikk grundig inn på fiskeri, fiskeolje og fosfat. Dette har han skrevet og gitt ut en bok om.

ic_tyst_territorium_forside.jpg

Under arbeidet med programmet og boken benyttet han sammen med medforfatter en rekke kreative metoder for å avsløre den omfattende handelen som foregår med produkter fra Vest-Sahara. I bokresearchen gikk de så langt som å spore fosfat fra Vest-Sahara i det europeiske markedet gjennom isotopanalyser. Da fant de tegn til Vest-Sahara-fosfat i dansk bacon. Marokko utvinner naturressurser fra okkuperte Vest-Sahara, og tjener enorme summer på blant annet eksport av fosfat, fisk og grønsaker. Men hvilken link finnes mellom Sverige og dette pågående ressurstyveriet?

Litt historie fra Støttekomiteens hjemmesider: Mens Europa trakk seg ut av Nord-Afrika, bygget kong Hassan II av Marokko opp en drøm om et stor-Marokko som blant annet inkluderte Vest-Sahara. Mens Vest-Sahara fortsatt var en del av Spania, høsten 1975, rykket marokkanske styrker inn i Vest-Sahara. Innbyggerne fra Vest-Sahara – saharawiene – flyktet østover under marokkanske bombeangrep gjennom et av Saharas mest ugjestmilde strøk. De som overlevde slo seg ned i leirer sørvest i Algerie ved byen Tindouf. finn_en_feil.jpg

Vest-Sahara et område rikt på naturressurser, som fisk, fosfat og antatte olje- og gassreserver. Økonomisk aktivitet i Vest-Sahara kontrolleres av den marokkanske regjeringen, som tilbyr skattelette og subsidier til de stadig flere marokkanske bosetterne i de okkuperte områdene. De siste årene har imidlertid den internasjonale bevisstheten om de etiske problemene knyttet til å investere i det okkuperte området økt, og flere utenlandske selskaper har trukket seg ut som følge av negativ medieomtale eller press fra etisk bevisste aksjonærer. For eksempel har flere selskaper i Vest-Sahara blitt kastet ut av Oljefondet.

I dag er Vest-Sahara delt i to av en 2200 kilometer lang mur oppført av den marokkanske hæren, og områdene helt øst og sør i landet er kontrollert av Polisario. Muren hindrer kontakt mellom flyktningleirene og befolkningen i Vest-Sahara. Den er forsterket av over en million landminer som hvert år dreper og lemlester mennesker og buskap. I november 2005 undertegnet Polisario den internasjonale traktaten for forbud mot landminer. Marokko er et av fire afrikanske land som ennå ikke har undertegnet denne avtalen.

Menneskerettighetssituasjonen i det okkuperte området er alvorlig, med sterkt begrenset ytringsfrihet, forsvinninger og vilkårlige fengslinger. Fra 2005 har det vært omfattende demonstrasjoner i alle byene i Vest-Sahara og helt sør i Marokko for å markere sin støtte til Polisario og kreve selvstendighet. Marokkansk politi slår hardt ned både mot demonstrantene og kjente menneskerettighetsaktivister i området generelt.

De rundt 165.000 saharawiske flyktningene i Algerie er fullstendig avhengige av humanitær hjelp. På mange områder er ikke hjelpen tilstrekkelig til å dekke grunnleggende behov, og om lag fire av ti barn under fem år er kronisk underernærte. Mangel på ressurser gjør flyktningene svært sårbare. Saharawiske kvinner har påtatt seg en sentral rolle i administreringen av bistanden som kommer inn, og har for eksempel alt ansvar for fordeling og distribusjon av hjelp fra FNs matvareprogram (WFP). Dette er med på å sikre at hjelpen kommer de svakeste flyktningene til gode, og bidrar til å ytterligere styrke kvinners stilling.

Dette var litt om situasjonen i Vest-Sahara, vil du vite mer så gå inn på Støttekomiteen sine sider!

Ett kjempe spennende seminar om et veldig aktuelt tema i dag. På slutten av seminaret gikk Erik Hagen inn på hvor Hordaland kommer inn i bildet. Og mange av skipene som blir brukt for frakt av for eksempel fosfat blir bygd i Bergen. Dessverre måtte jeg gå før Hagen var ferdig, men det jeg fikk med meg var utrolig spennende! Dette er virkelig noe jeg ønsker å spre videre, og engasjere meg i.

Har du lyst å lese mer om hva Norge mener om situasjonen, gå inn HER.

 

Ha en suveren onsdags kveld!:-)

Lillian Paulsen
- Nestleder, SAIH Bergen

Posted in Arrangement | Leave a comment

Nytt styre, nye muligheter!

Idag fant det ekstraordinære Årsmøte sted og vi fikk ett helt nytt styre!

Vår nye leder ble Mari Helene Flaathen, en sprudlende og energisk østlandsjente med BEN i nesen!:)

Nestleder ble Lillian Paulsen, en overENERGISK og utadvendt vestlandsjente med hjernen i hånden og hjertet på rette staden!

Økonomisk ansvarlig ble nok en gang Marita Kaland, en søt, liten gledespreder med munnen på rette staden!

Nord/Sør ansvarlig ble Cecilie Blomberg, en skjønn og vaskeekte bergenserjente!

 

I tillegg har vi to ymse styremedlemmer og hjelper til der det trengs, Hanna Skjerven og Runa Falck! 

Iløpet av høsten skal vi finne på mye sprell og fanteri, men samtidig lære mye og utvide kunnskaprepertoaret vårt!

- Lillian Paulsen, Nestleder i SAIH Bergen.

Posted in Arrangement | Leave a comment

The Forbidden Science Monologues

21. mai vart forestillinga «The Forbidden Science Monologues» med Naila Al Atrash arrangert på Bergen offentlege bibliotek i samarbeid med Scholars at risk (SAR), Universitetet i Bergen, Fritt ord og SAIH-Bergen. Dette er ein del av ein nasjonal turnè til fleire medlemsinstitusjonar i Scholars at Risk. Naila Al Atrash er skodespelar, regissør og universitetslærar og er svært kjend i sitt heimland Syria. I Damaskus var ho ei drivande kraft i oppbygginga av skodespelarutdanninga ved Syrian High Institute of Drama. No for tida er ho tilsett ved Universitetet i Agder gjennom nettverket for forfulgte akademikarar – Scholars at Risk (SAR). Her arbeider ho som førsteamanuensis ved Institutt for visuelle og sceniske fag.

 

image_leadimage

Al Atrash valde å delta i demonstrasjonar mot Assad-regimet og motsette seg styresmaktene si innblanding i pensum og undervisningsmetodar. Grunna dette engasjementet opplevde ho stadig trakassering og forfølgjing av sikkerheitspolitiet. Etterkvart vart ho også sagt opp frå stillinga i drama ved instituttet og vart satt i husarrest. Ho fekk forbod mot å dra frå Syria, men kom etterkvart i kontakt med Scholars at Risk-nettverket og slik enda ho opp i Kristiansand. Som kunstnar og universitetslærar er Al Atrash svært oppteke av menneskerettigheiter samt kvinners stilling i den arabiske verda.

Dei dramatiserte tekstene ho framførte baserte seg på historiar til forfulgte akademikarar. Etter ei gripande forestilling vart det også ein interessant samtale om ytringsfridom og akademisk frihet. Dette var mellom den egyptiske fribyforfatteren i Bergen Kareem Amer og Al Atrash, og det heile leia av Ragnhild Øien Guldvog som er styreleiar for Scholars at Risk Norge.

Forestillinga var interessant og engasjerande og Al Atrash fekk stor applaus av ein fullsatt sal. Tilbakemeldingane tyda på at publikum hadde vorte grepe av hennar personlege opplevingar som forfulgt akademikar. Universitetet i Bergen er ein del av Scholars at risk og SAR-komiteen ved UiB, kor også SAIH-Bergen er representert, vonar å kunne ta i mot ein forskar så snart det er mogleg.

- Astrid Tofte Sekse

Posted in Arrangement | Leave a comment

Vårsamling

Helg. Kos. Nye venner. Kunnskap. Lære. Engasjere. Samhold. Aktivisme. Solidaritet. Informasjon. Aktiviteter. Foredrag. Workshop. Bilder. Film. Smil. Latter. Mat. Kaffe. Litt mer kaffe. Radi-Aid. Africa for Norway. Colombia. Utveksling. Bolivia. Nicaragua. Studenter. Krisetid. Partnerorganisasjoner. Lobbyvirksomhet. Mediatrening. Rekruttering. Latin-Amerika. Musikk. Sang. Dans og moro!

vårsaml2

Det er mange ting som beskriver denne helgen. Ser det travelt ut å gjøre så mye på en helg? Ja det er det. Er det gøy? Ja det er det!

To helger i året samles SAIHs aktivister for en helg med læring, foredrag, workshops og mye mye moro! Samlingene er en fin arena for å møte andre lokallagsaktivister fra andre lokallag, bli kjent med nye aktivister, dele erfaringer og utfordringer og lære mye nytt! Denne vårsamlingen var intet unntak. Med tettpakka program fra morgen til kveld er det nok å være med på, og det er mye som skal læres på kort tid.

Jeg har vært på mange samlinger i min tid som lokallagsaktivist, men jeg lærer alltid noe nytt, og jeg drar alltid hjem med 50 nye planer for lokallaget (som kanskje ikke alltid blir helt gjennomført), men uansett, det gir ny inspirasjon til å fortsette!

vårsaml1

vårsaml3

vårsaml4 Vårsaml5vårsaml6

 

Posted in Arrangement | Leave a comment