Nyhetsarkiv

Studenter i Latin-Amerika og Europa samles i global protest

OPPDATERT: De siste månedene har colombianske og chilenske studenter tatt til gatene for å protestere mot økt privatisering av høyere utdanning. 24. november vil studenter fra flere latinamerikanske og europeiske land stå opp for å forsvare utdanning som en rettighet for alle.

Rocka fest

Avisa iTromsø skriver om SAIH-Tromsøs rocka jubileumsfest for SAIH! Fremadstormende Cazadores spilt gratiskonsert.

Regimevelting

Skal unge menneskers engasjement endelig få sin anerkjennelse? Innlegg i dagsavisen 09.11

50 år med solidaritet

SAIH feirer 50 år! - Vi trenger kritiske røster som alltid har et kraftig søkelys på grunnleggende skjevheter og urettferdighet. Det har vi i SAIH, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim på bursdagen.

Zimbabwe: Statsminister Tsvangirai snur og støtter LHBT rettigheter

I et intervju med BBC i 24. okt uttalte Tsvangirai at LHBT rettigheter er en del av menneskerettighetene som konservative zimbabwere må respektere. Uttalelsen er en helomvending i forhold til hva han tidligere har hevdet, og har skapt både positive og negative reaksjoner blant sivilsamfunn og myndigheter.

Kjøp plakaten! - Buy the poster!

The poster that has sparked controversy is now available for sale. The Iranian embassy to Norway tried to censor us by sending a letter where they demanded that we remove the posters from the Norwegian universities. We say cover the universities of the world with them!

Khomeini i dårlig selskap

Aftenposten 13. okt: SAIHs kampanjeplakat skaper kontrovers. Irans ambassade i Oslo krever fjernet plakat der ayatollah Khomeini er tegnet inn sammen med Hitler og Stalin.

Utanriksdepartementet har skjønt det

Regjeringa la i dag fram statsbudsjettet for 2012. I Utanriksdepartementet sitt budsjett for globale ordningar blir støtta til sivilt samfunn auka med 40 millionar kroner. Halvparten av dette er øyremerka til utdanning. Budsjettproposisjonen held også fram at norske organisasjonar har eit særskilt ansvar for å styrka partnarane sine slik at dei kan væra talspersonar og endringsaktørar på vegne av marginaliserte grupper.

Voldelig opprør i Chile

Med krav om flere rettigheter og bedre studiefinansiering har titusenvis av chilenske studenter tatt til gatene. Myndighetene har satt hardt mot hardt, og så langt er en person drept.

Hvordan kaste en diktator

Ikke-voldsstrategen Sinisa Sikman er i Norge i forbindelse med SAIH-kampanje for å inspirere norske studenter til å støtte medstudenter i kamp for demokrati og menneskerettigheter. Les artikkelen fra Dagsavisen

Hvorfor studenters rolle er så viktig

Studenter er de som først protesterer når et samfunn beveger seg i feil retning. Derfor blir studenter og akademikere ofte overvåket, forfulgt, fengslet eller bare forsvinner.

Si ifra!

SAIH mener at dersom norsk akademia ønsker å være en demokratisk fanebærer bør vi tørre å si klart ifra når studenter og akademikere blir utsatt for grove overgrep.

- Berre ei kvinne kan få i stand verkeleg endring

20. september er det val i Zambia. Det er to mannlege favorittar til presidentembetet, men det fins også ein kvinnelig outsider som stiller til val, Edith Nawakwi. “Menn har mislukkast, no er det tid for ei kvinne” seier ho.