Nyhetsarkiv

Estudiantes de Noruega expresan apoyo y preocupación por las demostraciones estudiantiles en Chile

Los últimos cuatro meses, movimientos estudiantiles en Chile se han manifestado en contra de la falta de atención pública a la educación. Las confrontaciones entre los manifestantes y la policía se han intensificado durante los últimos días. En este contexto, la policía ha hecho un uso desproporcionado de fuerza, lo cual ha llevado a arrestos masivos y al asesinato de Manuel Gutiérrez, de 16 años, por parte de la policía. Las organizaciones estudiantiles noruegas desean mostrar su apoyo al derecho que los estudiantes chilenos tienen de organizar demostraciones no-violentas, por un sistema educativo justo.

Chile: Pinochets sinte barnebarn

Deler av den politiske eliten har omsider lært at man bør se på engasjerte ungdommer som en ressurs, ikke stemple dem som «ubrukelige oppviglere» skriver Benedicte Bull, fra Senter for Utvikling og Miljø ved UiO til Klassekampen

Bli med på feiringa! SAIH 50 år !

Gjør som Erik Solheim, Gunnar Stålsett, Sør-Afrikas ambassadør Sisulu, Marit Nybakk, Norad direktøren og contrybandet Bretton Woods. Bli med på 50 års feiringa av SAIH 28. oktober! Invitasjon til jubileumsmarkering og -fest, fredag den 28. oktober. Påmelding nederst i saken!

Gays and Lesbians of Zimbabwe

GALZ er den eneste organisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Zimbabwe. Siden 1990 har de jobbet for like rettigheter og sosial toleranse for seksuelle minoriteter, og for å endre landets homofobe lovgivning.

Gay and Lesbian Memory in Action

GALA har spesialisert seg på dokumentasjon av LHBT-personers liv og rettighetskamp, og utforming av undervisningstilbud for elever og studenter.

Chilenske studenter kysser, danser og løper for utdanningreform

I tre måneder har studentprotestanter i Chile tatt i bruk kreative virkemidler i kampen for at alle skal ha råd til å ta utdanning. De har lykkes i å skape et høyt politisk press og har en folkelig oppslutning på 70 %, mot presidentens 26 %. Se video av 4000 studenter som danser sin protest til musikk fra Michael Jackson!

SAIH ønsker å uttrykke sin dypeste medfølelse og sorg for ofre og pårørende

Det er en ufattelig tragedie. Norge er et lite land. Det ungdomspolitiske miljøet er enda mindre. Vi har alle venner som direkte eller indirekte ble rammet av tragedien. Det er med stor sorg at vi erkjenner at Håvard ikke lenger er blant oss. Håvard Vederhus satt i styret til SAIH fram til i sommer. Han var en særdeles skarpskodd representant med et politisk talent utenom det vanlige. Våre tanker og dypeste medfølelse går til hans familie og nærmeste. Ina Alvilde Rangønes Libak satt i Landsrådet til SAIH i fjor og vi gleder oss over at hun lever tross de alvorlige skadene hun ble påført.

Stor oppslutning om ny tierordning i Stavanger

- Studentene ved UiS har fra høsten 2011 valgt å inngå i den såkalt tierordningen hvor studentene gir penger til internasjonal bistand via studentbetalingen. Så langt har studentene vært svært flinke til å gi. Dette skriver student.uis.no

Går sammen mot angrep på utdanning

Nyhetsbildet for juni viser flere eksempler på voldelige angrep på studenter og professorer rundt i verden. Forrige uke ble tre studenter drept da syriske sikkerhetsstyrker raidet en universitetsbygning i Damaskus. Samme dag ble "Global Coalition to Protect Education from Attack" lansert. Nettverket skal beskytte skoler og universiteter mot økende politiske og militære angrep.

Historisk avtale for hushjelper

FNs internasjonale arbeidsorganisasjon ILO har vedtatt en ny traktat som gir arbeidstakerrettigheter til folk som arbeider i private hjem. – Dette er en historisk dag for hushjelpene i Bolivia. Det er en kamp vi har jobbet for i mange år, sier Daniela Quenta i FENATRAHOB, SAIHs samarbeidspartner i Bolivia.

"Kunnskap skaper mer toleranse"

Avtroppende nestleder i Norsk studentorganisasjon, Ørjan Arntzen, tror vi kan gjøre mye mer for utdanning for frigjøring enn vi er klar over. Selv er han særlig opptatt av utdanningssituasjonen i nordområdene, og er overbevist om at "alle former for kunnskap skaper mer toleranse".

Swaziland: Økt misnøye mot regime, studentleder fortsatt i fengsel

Maxwell Dlamini, president i Swazilands nasjonale studentunion, havnet i fengsel etter å ha oppfordret studenter til å protestere mot landets lange og undertrykkende kongedømme. – Dette er en bevisst politisk handling av kong Mswatis umoralske regime, sier SAIHs samarbeidspartnere i sørlige Afrika.