Zimbabwe

Zimbabwe var tidligere et av Afrikas rikeste land, men etter mange tiår med politisk vanstyre og økonomisk nedgang har flere millioner forlatt landet. Studenter og akademiker opplever å bli forfulgt, fengslet og torturert og over 70% av de som har reist fra landet har høyere utdannelse. SAIH støtter studentorganisasjoner og andre sivilsamfunnsorganisasjoner som jobber for retten til akademisk frihet, økt ungdomsdeltakelse og seksuelle- og reproduktive helserettigheter.

Illustrasjon student LHBT

Bilde: SAIH

Moja fra SRC (Sexual Rights Centre), en menneskerettighetsorganisasjon som fremmer kunnskap om- og realisering av seksuelle rettigheter i Zimbabwe. Som følge av deres arbeid er flere lærerskoler og høyere utdanningsinstitusjoner i Zimbabwe nå positive til å bedre pensum i forhold til seksualitet og seksuelle rettigheter. Organisasjonen utvikler nytt pensum for lærerskoler og universitet som inkluderer skeives rettigheter og seksuelle rettigheter for ungdom er i gang.

A voice that will not be silenced

A voice that will not be silenced

The Students at Risk programme has helped Joana Ruvimbo Mamombe continue her education after she endured sexual assault and beatings in her home country for activist work.

Politisk kaos i Zimbabwe

Politisk kaos i Zimbabwe

Et regime herjet av politisk og økonomisk krise søker nå internasjonalt for finansiell støtte før valget i 2018. Viktigere enn noen gang er det at despoten Robert Mugabe taler for døve ører.