Kamerunbesøket dekket i studentavisene

Tchebonsou Ngankam og Tedajio Stephen fra den nystartede kamerunske studentunionen UNEEC var i september på et to ukers besøk i Norge på invitasjon fra SAIH. De møtte en mengde norske studentorganisasjoner, og tok med seg masse inspirasjon med hjem til Kamerun. Her er hva studentmediene skrev om besøket deres.

Universitas, onsdag 25. september. Studentavisen for Universitetet i Oslo. Skrevet av Ingvild Berg.

Utropia, mandag 1. oktober. Studentavisen for Universitetet i Tromsø. Skrevet av Arnt Arntsen. 

 

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.