Harare 31.07.02. Dans!

Balletthøyskolen i Zimbabwe har et prosjekt som kalles outreach. Det ble startet i 1981 og sprer dans og bevegelse til gatebarn, handikappede og andre barn med få ressurser. En av ildsjelene, Brighton, jobber med outreach og er også trommelærer på balletthøyskolen. Han har en dansegruppe på plassen utenfor huset sitt hver onsdag som vi fikk mulighet til å oppleve.

(image)

Brighton bor i Glen Norah C, en av Harares high dencity suburbs. De fleste der bor på ett rom i et lite murhus. Danseundervisningen foregikk på gårdsplassen utenfor huset til Brighton. Barna var fra 8-16 år. De hadde trent sammen siden februar og nå hadde de en slags oppvisning for oss. Brighton hadde også et marimba-band som spilte. Og de var så flinke! Barna og ungdommene hadde lært seg et helt repertoar på kanskje en halv time med dans. Og hele nabolaget var tilskuere. Da Paddington også kunne tilby lys fra bilen ble det full fest! Det er vanskelig å beskrive en danseforestilling, så jeg lar bildene tale for seg....

(image)

(image)

(image)

 

(image)

(image)

(image)

(image)

 

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.