FOKUS får TV-aksjonen 2005

"Vi håper at TV-aksjon til FOKUS vil bety økt oppmerksomhet rundt brudd på kvinners rettigheter som hinder for personlig og samfunnsmessig utvikling", sier leder i SAIHs kvinneutvalg Øygunn Brynildsen.

SAIH gratulerer Forum for kvinner og utviklingsspørsmål med TV-aksjonen 2005. Under mottoet "Lev vel -en verden uten vold mot kvinner" skal midlene gå til arbeid med å bekjempe vold mot kvinner.

"FOKUS er en viktig samarbeidspartner for SAIH", sier  Øygunn Brynildsen. "Med deres støtte har vi blant annet fått muligheten til å være med å bygge opp CEIMM, et kvinnesenter på URRACAN, universitetet på Atlanterhavskysten i Nicaragua", avslutter hun.

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.