Støtte fra Sametinget

- Sametinget vil gi politisk og moralsk støtte til urfolkskvinners kamp for utdanning, sa visepresident i Sametinget, Ragnhild Lydia Nystad i sin appell under åpningen av SAIHs kampanjeuke.

(image) -Urfolk er blant verden mest marginaliserte folk, med lavest levestandard. Urfolkskvinner lever ofte under de aller vanskeligste forholdene, fortsetter hun. - Utdanning er uten tvil urfolks viktigste middel til å frigjøre seg fra dette.

 

 

(image) Margarita Antonio, leder for journalistutdanningen ved URACCAN-universitetet i Nicaragua la i sin appell vekt på betydningen av å ha et universitet som er tilpasset den konteksten urfolk lever i. Hun hilste fra sitt universitet, som er det eneste på Atlanterhavskysten i Nicaragua. Margarita Antonio er i Norge sammen med Angie Peralta, student og representant for kvinneorganisasjonen CEIMM.

Les Kathrine Sund, leder i SAIH, sin åpningsappell.

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.