Referat fra møte 5. april 2006

På månedens første møte har de som ikke var på Vårsamlingen fått referat fra helgen og en gjennomgang av årets politiske tema. Vi har planlagt arbeidet videre med stand, foredraget mandagen i kampanjeuka og laget en arbeidsgruppe på SOLiD-arrangementet vi håper å få flyttet til august eller september.

Møtereferat  05.04.2006

Oppmøte: Elin F, Lise P, Eli, Eli, Bengt, Magnus, Rafael, Silje, Birgitte og Heddy

Gjest: Merethe fra studentparlamentet 

Sak 1: VÅRSAMLINGEN

Dette var vårt første møte etter vårsamlingen som var i helgen. Der var lokallaget representet ved Bengt, Eli ,Eli, Hege, Lise, Birgitte og Heddy. Det var et kjempebra arrangement og vi dro tilbake fulle av inspirasjon og aktivitetslyst; nå starter året med politisk tema “styrking av høyere utdanning i sør”.

Det var stort fokus på kampanjeuka som starter 24. april og hvilke aktiviteter lokallaget skal arrangere.Vi åpner uka med et spennende foredrag mandag 24. april med besøk fra Zimbabwe. McDonald kommer for å snakke om studentrettigheter i Zimbabwe og Wivi Engen, som er prosjektansvarlig for Zimbabwe skal snakke om HIV/AIDS relatert til viktigheten av høyere utdanning. Vi gleder oss. Vi fortsatte også planleggingen av solidaritetskonserten SOLID som nå er flyttet til august. 

Sak 2: SOLiD

I arbeidet med Solid må vi finne dato, lage arbeidsgruppe, avbestille avtaler/lage nye avtaler ang. lyd osv. Merethe sjekker hele august og september for ledige torsdager, kan være at noen har eksamen.Vi får beskjed rett etter påske, da må vi bestemme oss. Samfunnet har lov til å servere øl i begynnelsen av august og september i forbindelse med studiestart. Kan være det er lurt å ha det i forbindelse med det. Skal vi ha det uka etter studiestart? Siste fredagen i fadderuka? Vi kan da informere alle fadderene.  Vi får telt og scene fra høgskolen. Har fått tips om å ta kontakt med Jan Petter Flekkstadog og Axel Malterud ved HiO. Hege sjekker lyd og lys. Vi får hjelp til tykking av plakater av studentparlamentet.

Dette er gruppa som skal jobbe med SOLID frem til sommeren, flere er velkomne til å hjelpe oss! Solidgruppe: Bengt, Lise, Heddy, Eli T.B, Hege, Eli, Birgitte og Silje.

Vi har fått nye t-skjorter og bestemte å bestille 10 til å ha for lokallaget som vi har på under arrangementer.

Sak 3: KAMPANJEUKA

MANDAG 24. APRIL: Foredrag med McDonald fra Zimbabwe og Wivi Engen fra SAIH om studentrettigheter og HIV/AIDS  knyttet opp mot høyere utdanning, kl. 16-18. Vi må ordne med stand og plakater. Auditorium 1 er booket og har plass til 70 personer. Det vil serveres baguetter fra lunsj-butikken. Hvem kan være der av oss? 

Vi skal ha stand med informasjon om politisk tema og reklamere for foredraget mandagen. Stand: kl. 12-16. Elin Fugelsnes har ansvar for stand.  

Kan stå: kl.12-14: Birgitte, Elin, heddy,              kl.14-16: Magnus  

Hele dagen: vi trenger flere folk!! 

PLAKATER: Etter påsken skal vi henge opp plakater på politisk tema og om foredraget. Ansvarlige: Lise P. og Magnus Info på mail til: BI, Studentpolitikere, Blindern, Internasjonalt kontor. Rafael og Heddy  Radio Nova skal informere om kampanjeuka og programmet. Vi samarbeider med Blindern her?

KANTINA/FYRHUSET: Vi snakket om å kan arrangere en fiktiv krangel/diskusjon litthøylytt for at folk skal høre om tema for å vekke oppmerksomhet. Birgitte og co er kanskje med på det..

VEGGMALERI: Blindern trenger litt hjelpi løpet av uka fra folk som kan stå på stand, male og fortelle om kampanjen. Noen som kan?

Quiz-spørsmål til samfunnet onsdagen i kampanjeuka: Bengt lager quiz tilonsdagen.

Sak 4: NESTE MØTE

Det blir onsdag 19.april (etter påske) på HIO p46 i det lille rommet ved siden av Athene 2 kl. 15.30.

Flere saker:

Spørsmål og svar om SAIH-tierne

Spørsmål og svar om SAIH-tierne

Tierne fra norske studenter er viktige bidrag til SAIH sitt arbeid for høyere utdanning, forskning og opplæring i det sørlige Afrika, Asia og Latin-Amerika.

HØSTSAMLING 2020

HØSTSAMLING 2020

11.-13. september er det tid for et av høstens høydepunkter, nemlig SAIHs Høstsamling. Velkommen til en helg fylt med faglig innhold, politisk skolering og mye moro.