Veggmaleriet på Blindern tar form

Veggmalerinnen Soroya Moncada fra Nicaragua er SAIHs gjest i kampanjeuka. Sammen med studenter ved UiO Blindern lager hun et kjempemaleri på Fredrikkeplassen som, når det er ferdig, skal få en sentral plassering i et av UiOs lokaler.

Soroyas kunst har alltid et politisk budskap, i pakt med den latinamerikanske mural(=murmaleri)-tradisjonen. Det gjelder også for maleriet på Blindern, som setter fokus på viktigheten av høyere utdanning for utvikling av demokrati og menneskerettigheter.

- Hvert prosjekt er interessant for meg. Det er som å ha et barn! Og det er spennende med et annet land, en annen kultur og et annet vær, ler Soraya, og avslører at hendene under de tynne plasthanskene er temmelig kalde.

Soraya har på forhånd laget en skisse, som hun og studentene jobber ut ifra. Det har vært en del av målsetningen for så vel Soraya som SAIH at dette skulle være et inkluderende prosjekt, og alle som har hatt lyst har kunnet være med.

(image)

Soroya Moncada på Blindern.

- Å jobbe med studenter er fint, for det er forskjellig hver gang. Ingen av de som er med nå har malt før, men det fungerer veldig bra. Og andre studenter er veldig interesserte, de kommer bort til oss og spør hva vi holder på med, sier Soroya.

En av de som har vært med på å lage maleriet, er leder av SAIH Blindern, Julie Estdahl.

- Det har vært kjempegøy og en morsom måte å tiltrekke seg oppmerksomhet på. Det er første gangen jeg har malt, men det har gått veldig greit. Soroya er en god lærer, og veldig tålmodig med oss, sier hun.

Maleriet skal være ferdig fredag 28. april klokken 13.00. Da vil det bli holdt appeller ved utviklingsminister Erik Solheim, SAIH-leder Kathrine Sund og SST-leder McDonald Lewanika fra Zimbabwe.

Flere saker:

Spørsmål og svar om SAIH-tierne

Spørsmål og svar om SAIH-tierne

Tierne fra norske studenter er viktige bidrag til SAIH sitt arbeid for høyere utdanning, forskning og opplæring i det sørlige Afrika, Asia og Latin-Amerika.

HØSTSAMLING 2020

HØSTSAMLING 2020

11.-13. september er det tid for et av høstens høydepunkter, nemlig SAIHs Høstsamling. Velkommen til en helg fylt med faglig innhold, politisk skolering og mye moro.