Studenter arrestert i Zimbabwe

Zimbabwiske myndigheter fortsetter forfølgelsen av studenter som protesterer mot doblingen av studieavgiften.

Bindura, Zimbabwe (15.05.06): Studenter som ble arrestert i forrige uke vil bli holdt i varetekt frem til 26. mai, ifølge en lokal forhørsdommer. Studentenes "forbrytelser" er at de har demonstrert mot de voldsomme økningene i studieavgifter.

The Zimbabwe National Students Union (ZINASU) og the Students Solidarity Trust (SST) oppfordrer i et brev president Robert Gabriel Mugabe, og innenriksminister Kembo Mohadi, til å bruke sin autoritet til å stanse politiets trakassering, fengslinger og tortur av studenter som gjennom fredelige demonstrasjoner gjør krav på sin rett til utdanning.

Videre oppfordrer de Mugabe, i kraft av å være øverste myndighet for de statlige universitetene, og minister for høyere utdanning Stanslius Gorerazvo Mudenge, til å omgjøre vedtaket om en drastisk økning av studieavgiftene som gjør det umulig for de fleste å fortsette å studere.

Les mer på Zimbabwe Lawyers for Human Rights' hjemmeside.

Flere saker:

SAIH deltar i digital Pride

SAIH deltar i digital Pride

I år blir det en annerledes Pride, men ikke mindre viktig av den grunn! Les mer om våre aktiviteter og hvordan du kan delta.

bli med på digital dugnad

bli med på digital dugnad

Verdens Beste Nyheter 2020 planlegger for en annerledes kampanjedag og vi trenger deg med på laget! Bli med på digital dugnad 17. september.