Nok fluer i øynene

TV-aksjonsdebatt: Leder i SAIH Runar Myrnes Balto mener at "gjentatt og ensidig eksponering av elendighet bygger opp en motstand i folk som skaper passivitet og fattigdomstrøtthet". Aftenposten 27.10

Kj(image) ell Terje Ringdal skriver i sitt innlegg til forsvar for TV-aksjonen 22.10 at ”Vi trenger ikke å vise verdens råskap hver dag, men om vi aldri gjør det, forvitrer det folkelige engasjement”.

For det første er vi helt enig i at ”verdens råskap” skal presenteres. Reelle problemer må ikke underkommuniseres. Men det mangler ikke på bilder av nød; disse får vi servert året rundt. Det verdensbildet vi blir presentert for, består i at folk, ofte i land langt borte, lider og at løsningen på problemet er våre penger. Dette fører til at vi fjerner oss fra de realitetene som opprettholder fattigdom og skaper misoppfatninger om verden og bistandens viktighet.

Gjentatt og ensidig eksponering av elendighet bygger opp en motstand i folk som skaper passivitet og fattigdomstrøtthet. Vi har et felles ansvar til å appellere både til hjertet og til hodet, og tilby folk anledninger til å engasjere seg også i de politiske sidene av utvikling.

Les Maren Sæbøs respons på Ringdals innlegg her

Line Hegna: Bøssebærere eller meningsbærere? TV-aksjonen må fornyes. Les innlegget fra Dagsavisen http://bit.ly/aoiMNq

RORG oppsummerer årets debatt:
Bøssebærere og/eller meningsbærere?

Se også linker fra fjorårets TV-aksjonsdebatt

Flere saker:

SAIH søker nye utvalgsmedlemmer!

SAIH søker nye utvalgsmedlemmer!

Er du student med et brennende engasjement for utdanning og internasjonal solidaritet? Nå kan du være med å forme fremtidens SAIH! Søknadsfrist 24. august.

SAIH på Arendalsuka

SAIH på Arendalsuka

Det er igjen klart for Arendalsuka, Norges viktigste og største politiske møteplass. SAIH er selvfølgelig til stede!