Prisoned 9 ½ years for insulting the president

In 2006, Bahareh Hedayat from Iran was elected the first women board member in Tahkim-e Vahdat, an Iranian pro-democratic student organization. One of her most important issues was to establish better student rights for women. Around midnight December 31 2009, Bahareh was arrested by the intelligence service for the fifth time in three years. They charged her for crimes concerning national security, such as propaganda against the political system, participating at illegal meetings and insulting the president. In May 2010, Bahareh was convicted to 9 ½ years prison in the notorious prison Evin. She is currently serving her sentence.

Flere saker:

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver som kan koordinere vårt Fredskorsprogram med utveksling av ansatte og aktivister mellom Norge, Zimbabwe, Zambia og Sør-Afrika.

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver med ansvar for prosjekter i Latin-Amerika. Vi ser etter deg som er initiativrik, samarbeidsorientert og har et stort engasjement for utdanning. Dersom du i tillegg behersker spansk som arbeidsspråk og har kunnskap om resultatbasert styring og rapportering kan det være deg vi er på jakt etter.

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

31. juli går folket i Zimbabwe til stemmeurnene. Gjennom prosjektet «Ballot Buddies» jobber studentorganisasjonen ZINASU for å sikre valgdeltagelsen blant de unge. Til tross for en utfordrende politisk kontekst, øyner studentene håp for framtida.