9 1/2 års fengsel for å fornærme presidenten

I 2006 ble Iranske Bahareh Hedayat som første kvinne valgt inn i styret til Tahkim-e Vahdat, en iransk pro-demokrati studentorganisasjonen. En av kjernesakene hennes var å få på plass studentrettigheter som inkluderte kvinnelige studenter. Rundt midnatt 31. desember 2009, ble Bahareh arrestert av etterretningstjenesten for femte gang i løpet av fire år. De siktet henne for nasjonale sikkerhetsforbrytelser, blant annet for propaganda mot systemet, for å delta i ulovlige samlinger og for å ha fornærmet presidenten. I mai 2010 ble Bahareh dømt til 9 1/2 år i det beryktede Evin-fengselet. Der sitter hun fortsatt. 

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.