Bli med på verdens beste nyheter

Bli med på verdens beste nyheter

SAIH, Spire og Changemaker søker folk som vil være med og bidra til kampanjen Verdens beste nyheter.

Vil du være med og knuse myter, opplyse folk og deg selv om framgangen i verden (særlig for Tusenårsmålene) og lære mer om positive ting som skjer i utviklingsland? Da trenger vi deg med på laget, uansett hvor i landet du bor!

Verdens beste nyheter er en nyhetskampanje som formidler framskritt og positive resultater fra utviklingslandene. Vi skriver nyheter, analyser og historier og fokuserer på framskritt, potensiale og løsninger, men vi belyser også utfordringer. Målet er å rette opp i mange nordmenns oppfattelse om at det ikke er håp for utviklingslandene og at det ikke nytter med utviklingsarbeid og bistand. Vi ønsker også å rette søkelyset mot positive tiltak som skjer i utviklingslandene og nyansere det negative bildet av utvikling som media og organisasjoner kan bidra til å opprettholde.

Verdens beste nyheter startet opp i Danmark i 2010 og er der et samarbeid mellom FN, Danida og over 100 danske utviklingsorganisasjoner, samt over 100 næringslivspartnere. I Norge står Changemaker, Spire og SAIH bak kampanjen, sammen med partnere fra mange utviklingsorganisasjoner.Les mer om VBN Danmark, her.

Målet for vår kampanje er å ha en kampanjedag i april, der vi deler ut aviser med Verdens beste nyheter. For å understreke det positive budskapet, vil vi også dele ut gratis kaffe. Vi skal også skrive kronikk og holde en debatt om hvordan utviklingsland blir fremstilt i media og av organisasjoner, og hvorfor kampanjen trengs.

Vi søker folk som....
vil dele ut avis og kaffe på kampanjedagen, være med i avisredaksjonen og samle inn de gode nyhetene, som vil spre nyhetene i sosiale medier, som vil jobbe med merchandise, som vil være med å lage debatt og som ellers har lyst på erfaring med kampanjearbeid og utviklingskommunikasjon.Alle som blir med i kampanjegruppa vil etter kampanjen få utdelt diplom og attest for innsatsen.

Er du interessert?
Kom på oppstartsmøtet 19. januar på Miljøhuset i Oslo! Dersom du ikke kan komme på møtet, men er interessert, ring prosjektleder Ragnhild Lunner på tlf. 45210489 eller send en epost til ragnhild_lunner@hotmail.com

Se mer om oppstartsmøtet på Facebook.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 29. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Compassion International fikk prisen for årets verste bistandsvideo under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til International HIV & Aids Alliance.

Gaver som forenkler verden

Gaver som forenkler verden

"Geiter, kyllinger og skolepulter har blitt populære gaver under juletreet. Bistandsorganisasjoner spiller på dårlig samvittighet og enkle vinklinger", skriver SAIHs leder Inga Nymo Riseth i kronikk på NRK Ytring.