​Stella Mwangi leder årets Radiator Awards

​Stella Mwangi leder årets Radiator Awards

Ønsker å fremme et positivt bilde av Afrika.

Stella Mwangi skal lede årets Radiator Awards, som går av stabelen 17. november i Oslo. Hun mener prisutdelingen er en del av et viktig globalt folkeopplysningsprosjekt.

- Jeg er med på dette prosjektet for å vise folk at det er flere sider ved det afrikanske kontinentet og at afrikanere er ikke passive og hjelpeløse. Vi må være kritiske til den ensidige fortellingen i media, fordi den representerer ikke hele sannheten. Vi må la folk fortelle sin egen historie.

Stella Mwangi tok selv kontakt med SAIH fordi hun ønsket å bidra inn i prosjektet.

- Vi i SAIH synes det er spennende å samarbeide med nye aktører og særlig en artist som Stella, som deler våre verdier og som med sin fanskare kan hjelpe oss å nå enda bredere ut med budskapet vårt, sier leder i SAIH, Nicklas Poulsen Viki.

Radiator Awards avholdes på Litteraturhuset, tirsdag 17. november fra kl. 19:00. Sjekk ut hele programmet, gå til www.radiatorawards.com

Se intervjuet med Stella Mwangi og Nicklas Poulsen Viki på VGTV, hvor de snakker om årets kandidater.

Stella-flyer-2

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.