Nå kan du nominere kandidater til Studentenes Fredspris!

Nå kan du nominere kandidater til Studentenes Fredspris!

Vet du om noen som bør få anerkjennelse for deres ikke-voldelige kamp for fred, demokrati og menneskerettigheter? Nå kan du nominere han eller henne til Studentenes Fredspris!

Mange steder i verden spiller studenter en sentral rolle i fredsprosesser og i kampen for menneskerettigheter, men får likevel lite oppmerksomhet for deres engasjement. Det er ofte de som allerede er etablerte på den internasjonale arenaen som mottar priser og berømmelser, mens studenter forblir i skyggen. Studentenes fredspris er derfor et viktig tiltak for gi anerkjennelse og støtte til modige studenter som kjemper for en bedre fremtid.

Prisen deles ut annethvert år til en student eller en studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter. Den gis ut på vegne av alle studenter i Norge, og hvem som helst kan nominere kandidater til prisen. Det er en uavhengig Fredspriskomité, ledet av SAIH, som foretar det endelige valget. Fredsprisseremonien finner sted under den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT).

Studentenes fredspris deles ut annethvert år til en student eller en studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter.

Studentenes Fredspris ble første gang utgitt i 1999. Siden den gang har åtte studenter og studentorganisasjoner fra Burma, Øst-Timor, Zimbabwe, Colombia, Vest-Sahara, Kroatia, Iran og Bahrain.

Les mer og nominer her:

https://studentpeaceprize.wordpress.com/2015/07/26/the-student-peace-prize-2017-nominations-are-open/

Kanskje blir det nettopp den du nominerer som blir den neste vinneren?


Flere saker:

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Siden 2014 har studenter i Myanmar kjempet for økte offentlige midler til utdanning i landet. Etter en ny protest i slutten januar, ble mer enn 70 studenter satt i varetekt og deretter suspendert fra sine læresteder.

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

I natt ble det kjent at militæret tok over makten i Zimbabwe. Militæret understreket på nasjonal TV at dette ikke var et kupp, og at president Mugabe og hans familie er trygge og i sikkerhet. Natten og dagens hendelser kommer etter en stadig økende tilspissing av den interne kampen i Mugabes parti ZANU-PF. Maktkampen har stått om hvem som skal etterfølge Mugabe som har vært president i Zimbabwe siden 1980, og som nå er 93 år.