Nominasjoner til Radi-Aid Awards 2016

Nominasjoner til Radi-Aid Awards 2016

I desember arrangerer SAIH den populære prisutdelingen for fjerde år på rad. Har du sett en kreativ og nyskapende innsamlingsvideo i det siste, eller en kampanje du mener er svært misvisende og skadelig? Torsdag 10. november er siste frist for å sende inn nominasjoner.

Den internasjonale prisutdelingen The Radi-Aid Awards - opprinnelig også kalt Radiator Awards - ble startet av SAIH i 2013, inspirert av den første kampanjen og musikkvideoen Radi-Aid: Africa for Norway. 8. desember braker det løs igjen, og årets finalister annonseres 18. november.

Ved å fremme både årets mest kreative og nyskapende innsamlingskampanjer og de mest skadelige og stereotypiske bidragene, er målet med Radi-Aid Awards å bidra til endring i hvordan mange bistandsorganisasjoner kommuniserer og engasjerer mennesker i tematikk rundt fattigdom og utvikling.

Send oss dine nominasjoner på RadiAid.com - frist 10. november.

Gjennom flere år har SAIH jobbet med å sette fokus på hvordan vestlige medier, bistandsorganisasjoner og akademia ofte presenterer et unyansert bilde preget av krig, fattigdom og konflikt. 

Thea Web

Thea Willoch Njaasad, organisatorisk nestleder i SAIH og prosjektleder for Radi-Aid 2016.

- Studenter og akademikere er viktige aktører i samfunnsutviklingen, og derfor er det vesentlig at vi også forstår hvordan verden henger sammen. Hva vi lærer om verden gjennom undervisning på skolen, nyheter og bistandskommunikasjon må være nyansert og balansert. Radi-Aid Awards er derfor ikke bare en prisutdeling, men en del av en viktig informasjonskampanje for SAIH. Vi trenger å minske gapet mellom "oss" og "dem", sier Thea Willoch Njaastad, organisatorisk nestleder i SAIH og prosjektleder for Radi-Aid 2016.

I tråd med tidligere vil også årets kampanje by på flere elementer enn selve prisutdelingen, uten at Njaastad vil røpe mer:

- Vi ønsker at flest mulig skal få øynene opp for en slik kampanje, og har god erfaring med kreative virkemidler for å oppnå dette både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Årets prisutdeling vil bli holdt den 8. desember i Oslo, og vil også bli streamet på nett.

Les mer om prisutdelingen og send oss dine nominasjoner på RadiAid.com.

Klikk her for å lese om fjorårets vinnere.

Flere saker:

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 29. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!

Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Compassion International fikk prisen for årets verste bistandsvideo under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til International HIV & Aids Alliance.

Gaver som forenkler verden

Gaver som forenkler verden

"Geiter, kyllinger og skolepulter har blitt populære gaver under juletreet. Bistandsorganisasjoner spiller på dårlig samvittighet og enkle vinklinger", skriver SAIHs leder Inga Nymo Riseth i kronikk på NRK Ytring.