Radi-Aid Awards 2016: Årets jury

Radi-Aid Awards 2016: Årets jury

Vi er svært stolte av å ha med oss en prestisjetung internasjonal jury på laget også i år. De fem jurymedlemmene kommer fra ulike deler av verden, og har bred kunnskap om bistand, kommunikasjon, foto og journalistikk. 

Finalistene til Radi-Aid Awards plukkes ut av vår internasjonale fagjury. Bli bedre kjent med dem her:

David Girling

David Girling forsker på sosiale medier og internasjonal utvikling ved universitetet i East Anglia i Storbritannia. David er særlig opptatt av hvordan internasjonale organisasjoner bruker videoer til innsamlingskampanjer. Han har satt sammen en egen liste over det han mener er de 20 beste internasjonale utviklingsvideoer. David er en veteran på feltet, dette er hans fjerde år som jurymedlem.

Edward Echwalu
Edward Echwalu er en prisbelønnet frilansfotograf basert i Kampala, Uganda. Han har dekket en rekke ulike nyhetssaker på det afrikanske kontinentet. Edward ønsker å endre det negative bildet av Afrika ved å sette et annet lys på utvikling og ulike mennesker. Han er en av flere fotografer som administrerer Instagramkontoen @everydayafrica.

Leah Chung
Leah Chung er designer og arbeider i sfæren mellom design og politikk. Hun fokuserer på prosjekter med sosiale konsekvenser og har grunnlagt RISD Global Initiative, som skal fremme dialog og handlinger rundt globale spørsmål som en del av kunststudier. Hun har gjennomført etnografisk forskning på manglende representanter fra Afrika i vestlige medier. Leah arbeider for tiden for USAID hvor hun anvender brukersentrerte designprinsipper i internasjonale utviklingsprogrammer.

Rafia Zakaria
Rafia Zakaria er en pakistansk forfatter, advokat og menneskerettsaktivist. Hun skriver for DAWN Pakistan og bidrar jevnlig til Al Jazeera America. Rafia skriver også for Dissent, Guernica, The Daily Beast og New York Times. Hun er snart aktuell med boken ”The Upstairs Wife; An Intimate History of Pakistan”.

Youngui Park
Youngui Park har jobbet som kommunikasjonssjef i Redd Barna Korea, og er for tiden ansvarlig for marked- og kommunikasjonsavdelingen til FairTrade Korea. Youngui har jobbet for å øke bevisstheten rundt internasjonale utviklingsspørsmål blant givere og den generelle befolkningen i Korea. Hun er særlig interessert i hvordan fattige og marginaliserte mennesker blir fremstilt i bistandsorganisasjoners kommunikasjonsarbeid og hvordan det påvirker givernes oppfatninger.

Flere saker:

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver som kan koordinere vårt Fredskorsprogram med utveksling av ansatte og aktivister mellom Norge, Zimbabwe, Zambia og Sør-Afrika.

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver med ansvar for prosjekter i Latin-Amerika. Vi ser etter deg som er initiativrik, samarbeidsorientert og har et stort engasjement for utdanning. Dersom du i tillegg behersker spansk som arbeidsspråk og har kunnskap om resultatbasert styring og rapportering kan det være deg vi er på jakt etter.

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

31. juli går folket i Zimbabwe til stemmeurnene. Gjennom prosjektet «Ballot Buddies» jobber studentorganisasjonen ZINASU for å sikre valgdeltagelsen blant de unge. Til tross for en utfordrende politisk kontekst, øyner studentene håp for framtida.