Fire studentledere arrestert i Colombia

Fire studentledere arrestert i Colombia

Fire studentledere tilknyttet studentorganisasjonen ACEU ble arrestert av sivilt politi under en 1. mai-markering i Medellín. De anklages for å ha delt ut FARC-vennlige løpesedler og for å ha tagget militærfiendtlige beskjeder. De risikerer nå å bli dømt under Colombias terrorlovgivning.

De fire arresterte er Christian Camilo Peña, Santiago Angel, Juan Camilo Angel og Alexis Casas Valencia. Alle er aktive studentledere og organisert i ACEU ved universitetet Antioquia i Medellín.

Det er ikke første gang studenter opplever stigmatisering, kriminalisering og overgrep for sin kamp for studenters rettigheter og utdanningsreformer i Colombia. Opprørspolitiet ESMAD har slått hardt ned på fredelige demonstrasjoner, og studentaktivister opplever stadige trusler og svertekampanjer fra paramilitære grupper.

I en pressemelding melder ACEU at dette er nok et eksempel på den systematiske forfølgelsen av studentbevegelsen som kritiserer myndighetenes utdanningspolitikk. De krever en slutt på forfølgelsen av studentbevegelsen, og at de 4 arresterte studentene blir frifunnet og får garantert sine rettigheter.

SAIH har støttet ACEU siden 2013, og stiller seg bak deres krav om studenters rett til ytringsfrihet og organisering.

Les også:

Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Studentleder truet på livet

Studenter i Colombia under angrep

#NoSomosTerroristas

#FuerzaCompasUdeU

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.