SAIH på Arendalsuka 2017

SAIH på Arendalsuka 2017

SAIH er medarrangør på en rekke arrangementer under Arendalsuka. Dersom du ikke kan delta selv, kan du følge våre oppdateringer på sosiale medier.

Mandag 16. august: 

Et oljefond for en ny tid (12.00-14.00, Clarion Hotel Tyholmen)

Rapportlansering og debatt om et av de viktigste temaene i norsk politikk: Oljefondet! 

Arrangører er en rekke norske organisasjoner.
Les mer.

Tirsdag 15. august: 

Den store utviklingsdebatten (17.30-19.30, Arendal kino)

Før valget spør vi: Er norsk utviklingspolitikk ferdigstøpt, eller er det fortsatt floker som må løses? Tar vi tak i de største utfordringene for fattigdomsbekjempelse, eller er vi på vei til å føre en politikk som gagner oss selv mer enn verden?

Arrangører er en rekke norske organisasjoner.
Les mer.

Arendalsrådet (20.30-21.30, Barrique)

Er det greit å si "once you go black you never go back", eller er dette rasistisk? Er det riktig at alle utlendinger mener nordmenn lukter sur melk? I Arendalsrådet gir kjente mennesker råd til det norske folk. Det overordnede temaet er stereotypier, og alt som er vanskelig med møter mellom kulturer. 

Arrangører er SAIH, ANSA og Fredskorpset.
Les mer.

Onsdag 16. august:

Solidaritetsquiz (19.00-20.00, Appellscenen på Teaterplassen)

I solidaritetsquizen tester vi kunnskap i kategorier som geografi, musikk, kjendiser og mat – alt med en mer eller mindre tydelig utviklingspolitisk link.
Les mer.


Fredag 18. august: 

Går verden til helvete?

(13.00-13.40, Store Torungen, Arendal Kulturhus)

Bare en av fem i alderen 18-29 år tror verden er et bedre sted å leve om ti år. Hele 37 prosent av de spurte tror verden er et dårligere sted i 2027. Men står det så ille til med verden i dag? Og er det noe vi kan gjøre selv for å redde verden litt? 

Arrangører er Verdens Beste Nyheter (SAIH, Spire, Changemaker) og Forum for utvikling og miljø (ForUM).
Les mer.

SAIH oppdaterer jevnlig Instagram og Snapchat (saihsnap) gjennom uka, hvis du er nysgjerrig på hva som skjer og ikke kan være i Arendal selv.

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.