KJÆRE STUDENT, TAKK FOR TIERNE!

KJÆRE STUDENT, TAKK FOR TIERNE!

Er du en av dem som valgte å bidra med noen ekstra tikroninger til SAIH ved siden av semesteravgiften? Her forteller vi hva pengene går til. 

Hvert år velger over 200 000 studenter å legge til en ekstra, symbolsk sum ved siden av semesteravgiften for å støtte kampen for utdanning og akademisk frihet internasjonalt. De såkalte «SAIH-tierne» utgjør mellom 20 og 40 kr per semester, og i 2017 var bidragene fra studentene mer enn 11 millioner kroner. I SAIH ønsker vi herved å avlive myten om den uengasjerte studenten. Ser man på aktiviteten i våre lokallag, bidraget fra norske studenter gjennom SAIH-tierne og deltagelsen på våre arrangementer, vitner dette om et engasjement som strekker seg langt forbi karakterer og størrelsen på eget studielån. Resultatet viser dessuten at det nytter å engasjere seg - selv i det små. Tusen takk til alle som velger å bidra!

Hvem er SAIH

SAIH er den største solidaritetsorganisasjonen for studenter og akademikere i Norge. Vi samarbeider med lokale organisasjoner i 7 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Vårt motto er «utdanning for frigjøring». Vi mener at tilgang til god høyere utdanning er et avgjørende virkemiddel for å bidra til mer rettferdige og inkluderende samfunn. I tillegg til langsiktig utviklingssamarbeid, jobber vi med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.

Hva går tierne til

Her er noen eksempler på hvordan dine tiere har bidratt til å skape små og store endinger i våre partnerland:

  • I Colombia har SAIH-tierne bidratt til å styrke colombianske studenters involvering i fredsprosessen. Gjennom økt mobiliseringen av unge studenter, styrket organisatorisk kapasitet og tilgang til nasjonale og regionale nettverk har studentbevegelsen vært en viktig bidragsyter i arbeidet for å sikre en langvarig og inkluderende fred i landet.
  • I Zimbabwe har 74 % av kvinnelige studenter blitt utsatt for seksuell trakassering fra sine forelesere. Studentene forteller om press til å utføre seksuelle tjenester i bytte mot karakterer. Støtte til studentbevegelsen i Zimbabwe har bidratt til å engasjere flere kvinner i studentpolitikken og styrket arbeidet for å sikre kvinnelige studenters rettigheter.
  • Med mindre du er født som gutt i en rik familie og bosatt i en by, er sjansen for at du finner veien til et zambisk universitet veldig liten. Gjennom et mangeårig lobbyarbeid lykkes våre partnere å innføre en ny stipend- og låneordning i 2017. En enormt viktig seier som vil åpne dørene til høyere utdanning for de som ikke har råd til å betale. 

Vi i SAIH er opptatt av at mest mulig av ditt bidrag går til formålet. I 2017 gikk 90,8 % av ditt bidrag til våre formål og kun 9,2 % til administrasjon og anskaffelse av nye inntekter.  SAIH er medlem av Innsamlingskontrollen, noe som betyr at vårt innsamlingsarbeid er underlagt spesifikke retningslinjer og ekstern kontroll.

Les mer om SAIHs arbeid, her.

EN KAFEFKOPP I MÅNEDEN

Man blir ikke rik av å leve på studielån i Norge, likevel ønsker mange å engasjere seg i internasjonale spørsmål. Har du råd til å spandere en kaffekopp i måneden for å støtte en viktig sak? Ved å sende en SMS med kodeord «utdanning» til 2380 kan du bidra med SAIH-tiere fast (40 kr/mnd). Bidrag til SAIH over 500 kr i året gir deg rett til skaffefradrag.

Les mer om hvordan du kan støtte SAIHs arbeid, her.

Vi ses på campus!

SAIH har lokallag på studiesteder over hele landet. I august står vi på stand for å fortelle deg om SAIHs arbeid og ikke minst for å takke deg for tierne. Vi håper du vil ta deg tid til å slå av en prat! Du finner mer informasjon om ditt lokallag og hvordan du kan bli med, her.

Les også: Ofte stilte spørsmål om SAIH-tierne

Flere saker:

Studenter er utsatt for angrep globalt

Studenter er utsatt for angrep globalt

Studenter spiller en viktig rolle som forsvarere av menneskerettighetene. Men i skyggen av covid-19 har mange myndigheter skrenket inn for ytringsfrihet og demokrati.